Usyk beszélt Chisora-ról, Wilder-ről és Joshua-ról

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap tartottak egy sajtótájékoztatót a május 23-i Oleksandr Usyk – Dereck Chisora meccs kapcsán, ahol Usyk beszélt többek között Wilder vereségéről, a Joshua elleni lehetséges meccsről és következő ellenfeléről Chisora-ról is.

Usyk elmondta, hogy megnézte vagy háromszor a február 22-i Deontay Wilder – Tyson Fury meccset és szerinte Fury nagyon jól bunyózott, míg Wilder nem olyan volt, mint szokott. Fury azt hozta amit ígért, keményen beleállt a harcba és láthatóan élvezte is. Míg Wilder nem volt olyan éles, mint a korábbi meccsein. Nem tudja miért, de ő is látta, hogy Wilder mozgása nem az igazi. De arról is beszélt, hogy hiába készül hónapokig egy adott ellenfélre egy bunyós, sok minden múlik az adott helyzeten. Sparringolhatsz te az ellenfeledhez hasonló bunyósokkal, az, hogy milyen formában leszel a meccs napján, hogy lépsz be a ringbe sokkal összetettebb.

A cirkálósúlyban vitathatatlan bajnoki címig jutó ukránnak ez lesz a második nehézsúlyú meccse és ahogy sokan másik ő is azt mondja, hogy ez lesz az első igazi „teszt”. Erre pedig Chisora tökéletes ellenfél és nagyon örül neki, hogy ellene küzdhet legközelebb.

„Örülök, hogy visszatérhetek ide és nagyon remélem, hogy tényleg meg lesz tartva ez a meccs. Chisora nagyon nagy fickó és nagyon keményen üt. De keményen edzek és a legjobb formában fogok a ringbe lépni.”– mondta Usyk.

Arra pedig, hogy Chisora kiütést ígér ellene ennyit mondott: „Általában minden harcban ilyen tervvel jönnek. Ha el akarod találni a célpontot, ahhoz látnod is kell a célpontot, mert üthetsz te akármennyit, ha nem tudod eltalálni!”

Usyk nyilván arra alapoz, hogy sokkal mozgékonyabb, mint Chisora és valószínűleg kondival is jobban fogja bírni. Chisora azt mondta, hogy ütni fogja, ahol csak tudja Usyk-ot, tisztában van vele, hogy nagyon sok ütést kell indítson és jobb esetbe abból pár betalál. Ha tényleg így lesz Chisora gyorsan ki fog fáradni, Usyk pedig ezt kihasználhatja. Elég, ha az első pár menetet „átvészeli”, ha már fáradni fog Chisora könnyebb dolga lesz. Egyikük sem számít egy könnyű meccsre, ebben egyetértenek.

Usyk jelenleg a kötelező kihívó a WBO-nál, tehát elvileg, ha most győz akkor legközelebb már a Joshua – Pulev meccs győztesével küzdhet három nagy szervezet világbajnoki övéért. Amennyiben nem sikerül az év végére tető alá hozni egy Joshua – Fury meccset, amit Eddie Hearn szeretne. Usyk szavaiból azonban azt lehet kivenni, hogy ő nem fog félreállni az útból, ő még az idén meg akar küzdeni Joshua-val.

„Nem szeretek előre arról beszélni, hogy mi fog történni a jövőben, mert hiszem, hogy minden Istenen múlik. Ő mindent eldönt és csak az a dolgunk, hogy kivárjuk a mi időnket. De ha valaki megpróbál becsapni minket harcolni fogunk a jogainkért!” – utalva arra, hogy nem fog félreállni, hogy Joshua címet egyesíthessen Fury-val.

Komment