Joshua: Fury ezúttal legyőzi Wilder-t

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua szerint honfitársának, Tyson Fury-nak jó esélye van, hogy ezúttal legyőzze Deontay Wilder-t. Szerinte most egy másik Fury-t fogunk látni Wilder-ellen, nem azt, akit 2018. decemberében. Akkor egy hosszú kihagyás és pár gyenge ellenfél után csapott össze a WBC világbajnok Deontay Wilder-rel. Azóta viszont volt pár keményebb meccse és volt ideje felkészülni. Az első meccsen kitapasztalta Wilder erősségeit és gyengeségeit, most pedig ezt ki fogja használni ellene. Fury a hosszú karjaival jól távol tudja majd tartani magától Wilder-t. Igaz, hogy Wilder-nek elég egy pillanat, egy jó ütés, hogy nyerjen, ahogy Ortiz ellen, de egy fiatal, koncentrált bunyós, aki tudja magát tartani az előre kitervelt taktikához, az le tudja győzni. Kis híján ez az első meccsen is sikerült Fury-nak, mert, ha nincs a második padlózás, akkor jó eséllyel pontozással megverte volna Wilder-t.

Joshua szerint Fury mentális- és súlyproblémái már a múlté, képes lesz 12 meneten keresztül összpontosítani és elkerülni, hogy Wilder igazán keményen eltalálja. Meg fogja verni Wilder-t és elveszi a WBC övét. Arról nem beszélt, hogy Fury ki tudná ütni Wilder-t, valószínűleg ezt ő sem gondolja, de azt igen, hogy ki tudja bokszolni és pontozással győzni. Nem mellesleg Joshua számára talán az a kedvezőbb, ha Fury nyer. Vele talán könnyebben meg tudna egyezni egy címegyesítő meccsről.

Fury mindent bevet a győzelem érdekében. Bár elég későn, de edzőt is váltott, az USA-ban készül Sugar Hill Steward-dal. És gondolva a tavaly szeptemberi súlyos szemsérülésére felfogadta az egyik legjobb cutman-t a szakmában, Jacob „Stitch” Duran-t, hogy ott legyen a sarkában a visszavágón. Wilder megmondta, hogy támadni fogja Fury korábbi sérülését és ha sikerül felszakítania, abból komoly baja lehet Fury-nak. Ha Otto Wallin akkora sérülést tudott okozni neki ütéssel, akkor a legnagyobb ütő „Bronz Bombázó” még nagyobbat.

Komment