Whyte nem túl boldog, hogy nem jött össze a Joshua elleni visszavágó

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

Bár a Matchroom hivatalosan még nem jelentette be, hogy Anthony Joshua következő ellenfele Jarrell Miller lesz, de szinte biztosra vehető. Főleg mivel a másik jelölt Dillian Whyte (25-1; 18 KO) maga nyilatkozta, hogy a Joshua elleni meccsből nem lesz semmi. Whyte szombaton részt vett nézőként a Matchroom londoni gáláján, ahol nem túl boldogan nyilatkozott.

 „A Joshua elleni meccs halott. Jelen pillanatban nem fog megtörténni, szóval megyünk tovább. Jó dolog, hogy olyan helyzetben vagyok, hogy vannak lehetőségeim. Mi akartuk a harcot, azt gondolom, hogy ők is akarták, de van amikor a tárgyalások elakadnak. … A tárgyalások az üzletben nagyon nehezek. A rajongók nem látják, hogy mi zajlik a háttérben. Megyünk tovább. Április 20-án fogok bunyózni itt (londoni O2 Aréna), remélhetőleg Dominic Breazeale, Alexander Povetkin, Luis Ortiz vagy egy hasonló kaliberű srác ellen. Meglátjuk, hogy Eddie Hearn mit tud ajánlani a következő pár napban.”

Whyte leginkább Breazeale-t szeretné, aki jelenleg a WBC kötelező kihívója Deontay Wilder ellenében. Úgy tűnik Whyte inkább a WBC felé venné az irányt, hogy világbajnok lehessen. Ha megszerezné a WBC világbajnoki övét, akkor ismét potenciális ellenféljelölt lehetne Anthony Joshua ellen és talán azt az összeget is ki tudná harcolni, amit most nem kapott meg, sőt még akár többet is. Mert a mostani meccs többek között azért sem jött össze, mert túl alacsony volt Hearn ajánlata.

Dominic Breazeale (20-1; 18 KO) korábban nyitott volt egy Whyte elleni meccsre, de most nem valószínű, hogy bevállalná, mert egyre közelebb van hozzá, hogy megküzdhessen a Wilder – Fury visszavágó győztesével. Ráadásul Hearn és Whyte úgy tervezi, hogy Angliában lenne a meccs, ezt a kockázatot meg végképp nincs értelme bevállalnia Breazeale-nek, mert többet veszíthet, mint nyerhet.

Nincs sok idejük variálni, Hearn szerint napokon belül eldől, hogy mikor és ki ellen küzd legközelebb Whyte. Már, ha egyáltalán továbbra is együtt fognak dolgozni. Whyte személyesen nézte meg a Pacquiao – Broner meccset Las Vegas-ban, ahol állítólag találkozott a PBC képviselőjével is. Ráadásul nem is köti szerződés a Matchroom-hoz csak szóbeli megállapodás, így bármikor tovább léphet gond nélkül. A Matchroom-nál érthető módon Joshua az első számú nehézsúlyú bunyós, így Whyte érdekei mindig csak másodlagosak lesznek, amíg AJ a bajnok. Még Wilder is azt javasolta Whyte-nak, hogy csatlakozzon az Al Haymon vezette PBC-hez, mert ez lenne karrierje legjobb döntése.

Komment