James DeGale: “Ideje, hogy Eubank megmutassa mit tud, ne csak az apja nevéből éljen”

Fotó: James DeGale – PuzzlePix Fotóügynökség

Alig egy hét van már csak hátra a James DeGale (25-2-1; 15 KO) – Chris Eubank Jr. (27-2; 21 KO) nagyközépsúlyú meccsig. DeGale tavaly jelentette be, hogy lemond nehezen visszaszerzett IBF övéről, mert nem akart kiállni a kötelező kihívó ellen. Azt mondta, hogy inkább pénzt akar keresni. Ehhez képest azóta mindössze egy mérkőzése volt, egy nem éppen fényes mérleggel rendelkező kolumbiai bunyós ellen, akit három menet alatt kiütött. Most viszont végre sikerült egy komolyabb ellenfelet találni neki Chris Eubank Jr. személyében. A két rivális meccsére sokan kíváncsiak a szigetországban, így talán a pénz keresés is végre sikerül neki. Tesznek is róla, hogy fokozzák a meccs iránti érdeklődést, mert nem éppen finoman nyilatkoznak egymásról.

Most épp DeGale üzent Eubank-nek, hogy ideje, hogy mutasson is valamit, ne csak a két súlycsoportba is világbajnoki címet szerző édesapja Chris Eubank nevéből éljen. Tény, hogy Eubank Jr. eddig nem futott be olyan karriert, mint az édesapja. Eddig egy IBO nagyközépsúlyú világbajnoki cím a legtöbb, amit fel tud mutatni, na meg egy WBA interim cím. Ezúttal ismét az IBO nagyközépsúlyú világbajnoki cím lesz a tét.

DeGale gőzerővel készül és nagyon várja már a jövő hétvégi meccset, úgy érzi jóformában van és meg akarja mutatni Eubank-nek, hogy ő egy senki, akit csak az apja neve miatt ismernek. Azt ígéri, hogy nyugdíjba küldi Eubank-et, a veresége után vissza fog vonulni, ez lesz az utolsó harca. A meccsre február 23-án kerül sor a londoni O2 Arénában.

Komment