Eubank Jr. nyerte a szigetországi rangadót

Fotó: James DeGale – Chris Eubank Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Nagy várakozás előzte meg a két nagyközépsúlyú brit bunyós meccsét. A két rivális nem kímélte egymást a meccset megelőzően, ment az odaszólogatás mindkét irányból. A korábbi IBF nagyközépsúlyú világbajnok James DeGale (25-3-1; 15 KO) és a korábbi IBO nagyközépsúlyú világbajnok Chris Eubank Jr. (28-2; 21 KO) tegnap este csapott össze a londoni O2 Arénában. A tét az üresen álló IBO nagyközépsúlyú világbajnoki cím volt valamint, hogy a két régi rivális végre a ringben döntse el ki is a jobb.

A meccset egyértelmű fölénnyel és egyhangú pontozással (115-112, 114-112, 117-109) Eubank nyerte, úgyhogy kétszer is számolni kellett DeGale-re. Eubank nagyon bizonyítani akart és sikerült is neki, ő irányította a küzdelmet és egyértelműen jobb volt, mint DeGale. Eubank elmondta, hogy ez volt a terv, hogy folyamatos nyomás alatt tartsa ellenfelét és sikerült is neki.  Ezt DeGale is elismerte: „Chris jól teljesített. Kemény, erős, megérdemelte. Nem tettem eleget a győzelemért.”

Ez a vereség talán a korábbi világbajnok karrierjének végét is jelentheti, de ezt még nem jelentette ki. Ugyanakkor Eubank számára egy új kezdet lehet, úgy fogalmazott, hogy visszakerült a „tápláléklánc csúcsára” és világbajnoki címeket akar szerezni közép- és nagyközépsúlyban is. Eubank két vereséget szenvedett profi karrierje során, korábban pontozással kapott ki Billy Joe Saunders-től és George Groves-tól. Groves időközben visszavonult, de Saunders ellen szeretne egy visszavágót.

Komment