Ifj. Berki Ferenc a WBO középsúlyú Európa-bajnoki övéért száll ma ringbe Belfastban – Élő videó a cikkben

Fotó: Ifj. Berki Ferenc – BOX TV

A magyar boksz rajongók számára eseménydús lesz a mai este, mert három magyar bunyós is szorítóba lép Belfastban. Ráadásul ifj. Berki Ferenc a WBO középsúlyú Európa-bajnoki övéért küzdhet. Rajta kívül Szabó Zoltán és Detre Gábor is megmutathatja az észak-ír közönségnek, hogy milyen is a magyar virtus.

A gála főmérkőzésén Berki Ferenc (11-0; 5 KO) az észak-ír Conrad Cummings (15-2-1; 7 KO) ellen fog küzdeni a WBO övéért. Cummings egy alkalommal már megszerezte ezt az övet, majd idén áprilisban ismét megküzdött érte, de akkor pontozásos vereséget szenvedett. Jó jel lehet a magyar bunyós számára, hogy Cummings eddig két vereséget szenvedett profi karrierje során és mindkettő címmérkőzés volt. Ugyanakkor ez már az ötödik mérkőzése az idei évben, míg Fecó február óta nem lépett szorítóba. Nagy lehetőség előtt áll a nagyváltósúlyban magyar bajnoki címig jutó Fecó, de nehezítő körülmény lehet számára, hogy eddig még nem bunyózott középsúlyban, ráadásul „idegen terepen” kell küzdenie a címért. Reméljük, hogy nem fog lejteni a hazai pálya és a meccs végén a magyar fiú derekára csatolják a WBO övét.

A kisváltósúlyú magyar bajnok Szabó Zoltán (25-13; 11 KO) is szorítóba lép ma este. Az ő ellenfele is egy észak-ír bunyós, Sean McComb (4-0; 3 KO) lesz. McComb igen rutintalan még a profik között. Sikeres amatőr karrier után idén augusztusban debütált és ez még csak az ötödik profi mérkőzése lesz, míg Zolinak már a 39. Eddig ugyan hibátlan mérleggel rendelkezik, de reméljük, hogy Zolinak sikerül belerondítania. Egy hat menetes kisváltósúlyú mérkőzésen lépnek majd szorítóba.

A harmadik magyar bunyós Detre Gábor (5-4; 2 KO) lesz, aki szorítóba lép Belfastban. Gábor ellenfele szintén egy helyi bunyós lesz, Padraig McCrory (5-0; 2 KO). Ők egy hat menetes nagyközépsúlyú mérkőzésen mérik össze tudásukat.

ÉLŐBEN ITT TUDJÁTOK NÉZNI A MECCSEKET:

Komment