December 8. Sheffield: Kell Brook – Michael Zerafa nagyváltósúlyú mérkőzés

Fotó: Kell Brook – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi IBF váltósúlyú világbajnok Kell Brook (37-2; 26 KO) Sheffield-ben lép szorítóba ismét nagyváltósúlyban. Szombati ellenfele az ausztrál Michael Zerafa (25-2; 14 KO) lesz. Brook egy majdnem egy éves kihagyás után idén márciusban tért vissza kiütéses győzelemmel. Azóta lett volna még egy mérkőzése júliusban, de bokasérülés miatt nem tudott szorítóba lépni. Most azonban minden rendben és alig várja, hogy ismét hazai közönség előtt bunyózhasson.

Ellenfele a nagyváltósúlyú Nemzetközösségi bajnok és több regionális bajnoki címet begyűjtő Michael Zerafa lesz, aki azt ígéri, hogy meglepetést fog okozni a helyi közönségnek. Zerafa szerint Brook átnéz rajta és inkább Khan-nal van elfoglalva, pedig jobban tenné, ha rá koncentrálna. Zerafa elmondta, hogy nagyon tiszteli Brook-ot, de ez nem fogja megakadályozni abban, hogy megverje. Szerinte az angol bunyós és csapata lebecsüli őt, amit nagyon rosszul tesznek.

Brook elmondta, hogy tisztában van vele, hogy Zerafa győzni jön a szigetországba, Brook skalpját akarja, de nem fogja megkapni. Különleges módon szeretné lezárni ezt az évet és ennek legjobb módja, ha hazai közönség előtt győzhet. Szeretné szórakoztatni a rajongóit és egy látványos meccset vívni.

A meccsnek tétje is van, mert a WBA eliminátori meccse lesz. A WBA-nál jelenleg Jarrett Hurd a Super bajnok és Brian Carlos Castano a rendes bajnok. A győztes akár velük is megküzdhet a közeljövőben.

Komment