Mi a különbség a Thai és a sima bokszkesztyű között?

Mi a különbség a thai boksz és a sima bokszkesztyű között? Ez az a kérdés amit tényleg sokszor feltesznek a vásárlók. Többek között a válaszból le lehet szűrni, hogy mennyire van képben az eladó!

Általános válasz.: A Thai kesztyű lapos, a sima bokszkesztyű viszont íves.

Na ez pont egy olyan válasz amire semmi szükséged! Ezt ugyanis te magad is jól látod!

Engedjétek meg, hogy kicsit éljek a szóviccekkel és megmutassam milyen is a mi válaszunk, ami Prémium!

Prémium válasz.: Alapvetően csak a kialakítás. A Thai stílusú kesztyűk általában egy masszívabb csukló részt kapnak, hiszen itt duplán varrják őket a bőrrel. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobban is tartják a csuklót, hiszen lesz olyan vásárló is, akinek ez inkább hátrány mint előny.

De akkor mégis miért más az általános forma?

A Thai kesztyűk alapvetően a Thai piacra készültek, így viszonylag limitált volt a szám amit előállítottak, ezért a Thai kesztyűk jellegzetesen kézzel formázott szivaccsal rendelkeznek. Ellenben az ökölvívás szélesebb körben terjedt el világszinten és a gyártók is jóval többen vannak. Mivel nagyobb a kereslet, itt már a legtöbb kesztyű szivacsa gépi formázású. Ez nem jelenti azt, hogy az egyik jobb mint a másik, ez szintén inkább a vásárló igényét és kényelemérzetét érinti! Fontos tudni, hogy azért a kifejezetten ökölvívásra szakosodott cégek is rendelkeznek olyan modellekkel amiknek kézzel készített szivacsa van!

Egy szó mint száz, az edzés minőségét nem befolyásolja, ha egy Thai edzésen Leone kesztyű van rajtunk, vagy egy ökölvívó edzésen Yokkao!

Forrás: premiumfightshop.hu

Komment