Jarrell Miller: “Anthony Joshua egy senki az USA-ban”

Fotó: Anthony Joshua – Europress Fotóügynökség

Az amerikai Jarrell „Big Baby” Miller (21-0-1; 18 KO) nagyon szeretne már megküzdeni az IBO, IBF, WBA (Super), WBO nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-val (21-0; 20 KO). Minden alkalmat megragad, hogy kicsit megpiszkálja az oroszlán bajszát, hátha ezzel elősegíti, hogy összejöjjön az összecsapás. Miller július 17-én, Joshua New York-i sajtótájékoztatóján személyesen is megjelent és belekötött a britek világbajnokába, egy heves szóváltás is kialakult majd a biztonságiak közbe léptek. Miller nehezen emészti meg, hogy hiába van az IBF, WBA és WBO szervezetek ranglistáján is a harmadik helyen a nehézsúlyúak között, az ő neve nem nagyon merül fel, mint Joshua következő ellenfele az utóbbi időben. Most ismét üzent AJ-nek, hátha eléri, hogy előrébb kerüljön Joshua „kérői” között.

Anthony Joshua legközelebb szeptember 22-én lép ringbe az orosz Alexander Povetkin ellen, majd a tervek szerint 2019. április 13-án lehet a következő meccse. A jövő áprilisi meccsre azonban még nincs ellenfél hirdetve, elsődleges opció a WBC világbajnok Deontay Wilder lenne, ha végre meg tudnának egyezni a részletekbe. Wilder-en kívül Tyson Fury és Dillian Whyte neve is felmerült, de még semmi biztosat nem lehet tudni. Miller szeretné, ha ő lehetne Joshua jövő áprilisi ellenfele.

„Ő (Joshua) a legfontosabb célpont számomra. Nem szokott hozzá, hogy valaki így lépjen fel vele szemben, ahogy én tettem. Lehet, hogy Angliában nagy, de itt egy senki. Csak egy srác, akit pofán akarok verni. Nem szokott ekkora srácoktól pofonokat kapni, mint én. Kicsit alacsonyabb vagyok, mint ő, de nehezebb és sokkal többet szoktam ütni, mint ő. Meg fogom állítani!”

Korábban egyébként Joshua promótere, Eddie Hearn emlegette Jarrell Miller nevét, hogy ő lehet, aki ellen majd az USA-ban debütálhat AJ. Ez még Joshua márciusi meccse előtt volt, akkkor Parker legyőzésével begyűjtötte a WBO övét is, és ezt követően természetesen a WBC világbajnok lett a fő célpont, hogy a súlycsoport vitathatatlan bajnoka legyen a brit. Majd a WBA elrendelte a kötelező címvédést Povetkin ellen, így Miller neve egyre távolabb került, mint következő ellenfél.

Komment