Október 27. Szófia: Kubrat Pulev – Hughie Fury meccs az IBF nehézsúlyú eliminátori címéért

Fotó: Hughie Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Az IBF jelenlegi nehézsúlyú ranglistáján második helyet elfoglaló Kubrat Pulev (25-1; 13 KO) és a harmadik helyen álló Hughie Fury (21-1; 11 KO) október 27-én fog megküzdeni az IBF eliminátori címéért Szófiában. Mindkét bunyós világbajnoki álmokat dédelget és a céljuk, hogy ők küzdhessenek meg a jelenleg IBF/IBO/WBA (Super)/WBO világbajnok Anthony Joshua-val. Pulev-nek tavaly már lett volna rá lehetősége, de sérülés miatt vissza kellett lépnie a Joshua elleni meccstől.

Mindketten álltak már a világbajnoki cím kapujában, de eddig egyiküknek sem sikerült kihasználni a lehetőséget. A bolgár Pulev még 2014-ben küzdött Wladimir Klitschko ellen az IBF világbajnoki övéért, de KO-s vereséget szenvedett, Fury pedig tavaly ősszel küzdhetett Joseph Parker ellen a WBO övért, de ő sem tudott nyerni. Mindkét bunyós karrierje során ezt az egy vereséget szenvedte el, most pedig ismét előttük a lehetőség, már csak egymást kell legyőzniük és világbajnoki címért/címekért küzdhetnek.

Hughie Fury már elméletben túl is jutott Pulev-en és azt nyilatkozta, hogy ő akar Joshua ellen szorítóba lépni jövő áprilisban. Tyson Fury unokatestvére elmondta, hogy most természetesen a Pulev elleni meccsre koncentrál, de úgy véli, hogy meg tudná verni Joshua-t. Egyáltalán nem győzte meg Joshua teljesítménye Povetkin ellen, szerinte AJ sebezhető, ez kiderült az orosz elleni meccs első pár menetéből. „Amikor néztem Joshua-t Povetkin ellen már dörzsöltem a tenyerem és alig várom, hogy küzdhessek vele.”

Elsőként azonban Pulev ellen kell bizonyítania Fury-nak szombaton. Az mindenképp Fury javára szól, hogy több, mint tíz évvel fiatalabb és az utóbbi időben jóval aktívabb volt, mint ellenfele. Pulev tavaly áprilisban lépett utoljára szorítóba, így a 37 éves helyi sztárnak még a ringrozsdával is meg kell küzdenie.

Magyar érdekeltség is lesz ezen a gálán. A promóterként, edzőként és ökölvívóként is sikeres Giuseppe Lauri (56-20; 34 KO) is szorítóba lép szombaton. Ellenfele egy fiatal bolgár bunyós Zdravko Popov (2-0-1; 2 KO), akinek ez még csak a negyedik profi mérkőzése lesz.

Komment