Hearn 4 millió fontot ajánlott Whyte-nak, de még mindig nem biztos, hogy ő lesz Joshua következő ellenfele

Fotó: Dillian Whyte – Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

Nehéz helyzetben van az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua és promótere Eddie Hearn. Még mindig nem tudni biztosra, hogy ki lesz a következő ellenfele és emiatt azt sem, hogy mikor és hol fog legközelebb küzdeni. Azt gondolná az ember, hogy az a nehézsúlyú ökölvívó, aki három nagy szervezet világbajnoki övét birtokolja könnyedén válogathat, hogy ki ellen küzd legközelebb és ő szabhatja a feltételeket. Ehhez képest úgy tűnik, hogy pont fordítva van. Elég nehézkesen meg a megegyezés a lehetséges ellenfelekkel és természetesen az anyagiak az, amin nem tudnak dűlőre jutni.

Hearn szerint viszont a héten eldől, hogy a három potenciális jelölt közül ki lesz a befutó. A három név, akit a promóter említett: az amerikai Jarrell Miller, és AJ két honfitársa Dillian Whyte és Tyson Fury. Ezek szerint a WBC világbajnok Deontay Wilder már szóba sem jön, ugyanakkor elég valószínű, hogy Tyson Fury sem fog legközelebb megküzdeni Joshua-val. Szóval maradt Jarrell Miller és Dillian Whyte. Ha Miller lesz a befutó akkor az USA-ban lehet a meccs május-június körül, ha Whyte, akkor a londoni Wembley-ben lesz április 13-án.

Most úgy tűnik egy lépéssel közelebb kerültek a Dillian Whyte elleni meccshez, mert Hearn tett egy 4 millió fontos (5,2 millió dollár) ajánlatot a Joshua elleni meccsért. Viszont Whyte még nem reagált, így nem tudni, hogy ennyi pénz „elég-e neki”, hogy egyszerre három világbajnoki címért küzdhessen. Állítólag ő legalább 7 millió fontot szeretne a meccsért. Kérdés, hogy Hearn esetleg hajlandó-e még emelni az ajánlatán, hogy összejöjjön a Joshua – Whyte meccs, pedig elég valószínű, hogy ez a meccs népszerűbb lenne a rajongók között, mint a Joshua – Miller.

Ugyanakkor érdekes, hogy Jarrell Miller menedzsere, Dmitry Salita szerint vele még nem is beszélt Eddie Hearn egy Miller elleni meccsről, pedig Hearn elég magabiztosan említette már többször is Miller-t, mint lehetséges ellenfelet.

Komment