Berki – Tóth csata a nagyváltósúlyú magyar bajnoki címért, a győztes pedig Bacskai Balázs ellen védheti meg a címét

Marsi László – Bacskai Balázs (Fotó: Talabér Tamás)

Április 28-án a Spártai Gladiátorok Éjszakája elnevezésű küzdősport gálán rendezik meg az ifj. Berki Ferenc (11-1; 5 KO) – Tóth László (27-4-1; 19 KO) mérkőzést a nagyváltósúlyú magyar bajnoki címért. A küzdősport gála egyetlen profi ökölvívó mérkőzése lesz az összecsapás, ahol Berki ismét nagyváltósúlyban fog küzdeni, Tóth pedig most próbálja ki magát először ebben a súlycsoportban.

Berki (Berki Box Team) 2018. februárjában szerezte meg a magyar bajnoki címet nagyváltóban Fazekas László legyőzésével, azóta azonban nem lépett szorítóba ebben a súlycsoportban. Legutóbb Angliában küzdött tavaly decemberben a WBO középsúlyú Európa-bajnoki címéért, ahol pontozásos vereséget szenvedett Conrad Cummings-tól.

Tóth (Toto Box Promotion) korábban az IBF váltósúlyú Interkontinentális bajnoka volt, tavaly szeptemberben pedig megszerezte a magyar bajnoki címet, majd októberben az UBO Interkontinentális címét is. Most pedig nagyváltósúlyban is magyar bajnok lehet.

A meccs érdekessége, hogy a MÖSZ Hivatásos Tagozata azzal a feltétellel engedélyezte ezt az összecsapást a magyar bajnoki címért, hogy a győztesnek meg kell küzdenie a nagyváltósúlyú ranglistavezető Bacskai Balázzsal (9-0; 5 KO). Bacskai (Felix Promotion International) rögtön első profi meccsén megszerezte a középsúlyú magyar bajnoki címet, legutóbbi három meccsén viszont már nagyváltósúlyban jeleskedett. A hírek szerint pedig nemsokára nagyváltósúlyban is küzdhet a magyar bajnoki címért vagy Berki Ferenc vagy Tóth László ellen.

Komment