Március 23-24.: magyar meccsek az USA-ban és Franciaországban

Séra Zoltán – Ajtai Szilveszter – Petrányi Zoltán

Petrányi Zoltán promóter két mérkőzést is leszervezett a hét végére Floridába. A 32 éves Séra Zoltán (30-15-1; 20 KO) az amerikai Steve Geffrard (16-2-0; 11 KO) ellen lép ringbe egy félnehézsúlyú, 6 menetes mérkőzésen. A 27 éves amerikai bunyós igen szép mérleggel rendelkezik, ugyanakkor már több mint egy éve nem vett részt profi mérkőzésen. Zoltánnak mindenesetre nem lesz könnyű dolga, minthogy a másik magyar ökölvívónak, a 19 éves Ajtai Szilveszternek sem (12-9-1; 7 KO). Szilveszter fiatal kora ellenére már három éve a profik között szerepel. Ellenfele a nagyharmatsúlyú kubai Jorge De Jesus Romero (6-0-0; 5 KO) lesz, akivel 6 menetet írtak ki. A gála március 23-án lesz Floridában, a Seminole Hard Rock Hotel & Casino-ban.

Egy nappal később, március 24-én Franciaországban is lesz két magyar érdekeltségű mérkőzés. Az egyik Görbics Gáboré, (24-9; 14 KO) aki nem mellesleg kick-boksz világ- és Európa-bajnok is, a másik Giuseppe Lauri-é, (56-19; 34 KO) akinek 75 profi mérkőzés van már a háta mögött. A Marseille-ben rendezett gálán, mindkét bunyósra 8 menetes váltósúlyú mérkőzés vár. Görbics ellenfele a marokkói Ahmed El Mousaoui (27-3-1; 6 KO) lesz, aki előző meccsén azt a Carlos Molina-t verte meg, aki jövő héten a WBA nemzetközi váltósúlyú övéért küzd majd meg. Lauri ellenfele a szintén marokkói származású Mohammed Rabii (4-0; 3 KO) aki mindössze egy éve debütált profiként és eddig veretlen mérleggel rendelkezik. Amatőrként világbajnok és olimpiai harmadik helyezett is volt.

Petrányi Zoltán: “Túl vagyunk a mérlegelésen. Mindkét versenyző remekül hozta a súlyát. Szilveszter is, Zoli is. Többször bokszoltak már Amerikában, de Florida mindkettőjüknek új terület. A hangulat nagyon jó, és remélhetőleg, a mérkőzés után is így lesz.”

Ajtai Szilveszter: “Nagyon örülök hogy Floridában bokszolhatok. Edzésben vagyok, úgy gondolom a legkevesebb, hogy jó meccset csinálok. Végig bokszolom a ki írt menet számot, de természetesen megpróbálom kihasználni a közben adódó lehetőségeket, amik a győzelemhez segítenek.”

Séra Zoltán: “Nemrég épültem fel a vállsérülésemből, tehát nem mondhatom, hogy a legjobb állapotban érkeztem Miamiba, de mindent meg fogok próbálni a ringben, hogy jó mérkőzést csináljak.”

Komment