Golovkin hirtelen a WBO ranglista élére ugrott, jöhet az Andrade – GGG világbajnoki címmeccs?

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Meglepő módon a WBO legfrissebb középsúlyú ranglistáján a korábbi IBF/WBC/WBA (Super) középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin (38-1-1; 34 KO) a semmiből a második helyre ugrott fel. Az első helyen jelenleg a korábbi WBO középsúlyú világbajnok Billy Joe Saunders áll, de ő ugye nagyközépsúlyban folytatja, így nem sokáig lesz már a középsúlyú lista élén, ezáltal Golovkin lesz a #1. Tehát ő lehet a jelenlegi világbajnok Demetrius Andrade (27-0; 17 KO) kihívója.

Golovkin hirtelen előreugrása a WBO ranglistán elég meglepő tekintve, hogy az elmúlt hónapokban egyáltalán nem szerepelt a szervezet Top 15-ös listáján. Valószínű, hogy Eddie Hearn és a DAZN lobbija lehet a háttérben. A DAZN szeretné leszerződtetni Golovkin-t és ugye Andrade is velük áll szerződésben. Ráadásul a WBC/WBA Super világbajnok Canelo (51-1-2; 35 KO) és Daniel Jacobs (35-2; 29 KO) az IBF világbajnok is a DAZN-nál van. Canelo és Jacobs május 4-én fog címet egyesíteni és egy kézbe kerülhet három nagy szervezet öve.

Amennyiben Golovkin elvenné Andrade WBO övét és Canelo legyőzi Jacobs-ot jöhetne a Canelo – GGG 3. Nem rossz terv a DAZN és a Matchroom részéről, ráadásul elég valószínű, hogy a Canelo – Jacobs és az Andrade – Golovkin meccs is sokat hoz majd a konyhára. Hab lenne a tortán a harmadik meccs a két klasszis között, főleg, ha a meccs végén valamelyikük a súlycsoport vitathatatlan bajnoka lenne. Ez így leírva szépen hangzik, de nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő. Az biztos, hogy Golovkin karrierjében már nincs túl sok meccs hátra, és ha szeretne egy újabb visszavágót Canelo ellen, akkor le kell szerződjön a DAZN-nal.

Komment