Április 12. Lomachenko – Crolla világbajnoki címmérkőzés

Fotó: Vasyl Lomachenko – Puzzle Pix Fotóügynökség

Már hivatalosan is a WBA kötelező kihívója Anthony Crolla (34-6-3; 13 KO) lesz Vasyl Lomachenko (12-1; 9 KO) következő ellenfele. A WBO/WBA (Super) könnyűsúlyú világbajnok Loma eredetileg az IBF világbajnok Richard Commey-val egyesített volna címet, de Commey sérülése miatt ezt a meccset el kellett halasztani. A terv az volt, hogy áprilisi címegyesítés után jöhetett volna Crolla egy angliai meccsen. Ez a terv viszont felborult, legalábbis a sorrend megváltozott. A nyár vagy az ősz folyamán lehet a Commey elleni címegyesítés, amennyiben megvédi címeit Loma.

A Lomachenko – Crolla meccsre április 12-én kerül sor a Los Angeles-i Staples Centerben. A tegnapi nap folyamán a két bunyós menedzsmentje, a Top Rank és a Matchroom Boxing mindenben megegyezett, így nem kerül sor versenytárgyalásra. A Crolla elleni meccs lesz Lomachenko számára a második könnyűsúlyú címvédése. A WBA öve mellé legutóbbi, Pedraza elleni meccsén gyűjtötte be a WBO övét is, ezt első alkalommal védheti meg. Crolla korábban a WBA rendes övét már birtokolta, de mindössze egy alkalommal tudta megvédeni. 2016-ban az a Jorge Linares vette el tőle, akitől Lomachenko tavaly májusban. Crolla és Linares kétszer is bunyóztak egymás ellen, de Crolla a visszavágón sem tudta legyőzni. Lomachenko viszont TKO-val győzte Linares-t tavaly májusban.

Eredetileg Bob Arum azt tervezte, hogy Lomachenko Angliában küzdene Crolla-val, mert ott jóval nagyobb lenne az érdeklődés a meccs iránt, mint az USA-ban. Lomachenko-t ugyan ismerik az USA-ban, de Crolla-t nem. Valószínűleg nem Crolla lesz Loma legnehezebb ellenfele, ez egy kötelező győzelem az ukránnak, Crolla-nak viszont élete lehetősége, biztos, hogy mindent bele ad majd.

Komment