Canelo: Golovkin előre keresi a kifogásokat a vereségére

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Europress Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez (49-1-2; 34 KO) szerint Golovkin (38-0-1; 34 KO) csak azért hozza állandóan szóba a februári pozitív doppingteszteket, mert tudja, hogy veszíteni fog szeptember 15-én. A két középsúlyú bunyós szeptember 15-én fog ismét szembe nézni egymással azután, hogy a tavaly szeptemberi mérkőzésük döntetlenül végződött, egyes vélemények szerint vitathatóan. Természetesen Canelo szimpatizánsai neki adták volna a meccset, Golovkiné pedig neki. Nem sokkal az első meccsük után bejelentették a visszavágót, amire azonban Canelo februári pozitív doppingtesztjei miatt majdnem egy évet kellett várni. Eredetileg május 5-én lett volna a meccs, de Canelo (mindössze) 6 hónapos eltiltása miatt el kellett halasztani.

Amikor a mexikói bunyós elhasalt két teszten is az IBO, WBA (Super), WBC középsúlyú világbajnok Golovkin nem hagyta szó nélkül az esetet, még egy gúnyos reklámfilmet is forgattak, amiben egy marha steak játssza a főszerepet, utalva arra, hogy Canelo szerint a mexikói marhahús miatt lett pozitív a doppingteszt.

Azóta is rendszeres szóba kerül Canelo „botlása” és ezt már nagyon unja a mexikói, aki végig tagadta, hogy szándékosan használta volna a Clenbuterol nevű szert. Legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, hogy egyedül az ő hibája, hogy megtörtént az eset, de továbbra is állítja, hogy véletlen volt. Nem volt elég körültekintő a mexikói edzőtáborban és emiatt fordult elő, hogy „szennyezett húst” evett. Azóta minden szükséges óvintézkedést megtett, hogy ne fordulhasson elő ilyen többször, az Egyesült Államokban készül és jobban odafigyel az étkezésére és amennyire csak lehet hanyagolja a húsfogyasztást. Ugyanakkor kikéri magának a gyanúsítást, hogy februárban vagy korábban használt volna tiltott szereket.

„Azt mondanak vagy csinálnak, amit csak akarnak. Szerintem ez csak egy ürügy, mert tudják, hogy el fogják veszíteni a szeptember 15-i csatát. Kutatást kellene végezniük, mert a Clenbuterol nem szteroid, nincs semmilyen teljesítményfokozó hatása, nem növeli az izmokat, távol van ettől. Utána kéne nézniük mielőtt dumálnak… Előre gyártanak kifogásokat, mert tudják, hogy veszíteni fognak.”

A problémák elkerülése érdekében és hogy a visszavágó nehogy megint elmaradjon mindkét bunyós részt vesz a VADA önkéntes tesztelési programjában.

Komment