Arum szerint még fölösleges egy Fury – Joshua meccsről beszélni, de Hearn-nek van B-terve

Fotó: Bob Arum – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury brit promótere, Frank Warren és Anthony Joshua promótere, Eddie Hearn nagyon szeretné, ha még az idén sor kerülne a Fury – Joshua címegyesítő mérkőzésre. Ezért Hearn mielőbb szeretne megegyezni erről a meccsről függetlenül Joshua és Fury következő meccsétől. Úgy véli jobb, ha már most megegyeznek róla, maximum még se lesz, ha valamelyikük elveszíti az övét vagy öveit addig. Joshua június 20-án véd címet Kubrat Pulev ellen, Fury pedig elvileg júliusban lép újra szorítóba Wilder ellen.

Fury másik promótere, Bob Arum azért nem sietné így el a dolgokat. Ő biztos benne, hogy Pulev, akit nem mellesleg szintén ő képvisel megveri Joshua-t júniusban. Szerinte Pulev sokkal jobb bunyós, mint Ruiz és ha Ruiz ki tudta ütni Joshua-t, akkor természetesen ez a bolgárnak is sikerülni fog. Korábban már beszélt is egy Fury – Pulev címegyesítő meccsről. Ő addig nem lépne semmit, amíg mindkét jelenlegi világbajnok nincs túl a nyári címvédő meccsén. Azt elismerte, hogy Fury szeretne Joshua-val címet egyesíteni és természetesen ő is benne lenne, ha úgy alakul, de szerinte még korai erről beszélni.

Hearn azért készül B-tervvel, amiben természetesen Joshua legyőzi Pulev-et. Utána viszont, ha nem Fury jön, akkor vagy az Usyk – Chisora meccs győztese, vagy akár Dillian Whyte lehet a következő, persze előbb meg kell verje Povetkin-t. Bár őt inkább későbbre hagyná Hearn. A WBO már elrendelte a kötelező címvédést Joshua-nak és Usyk a kötelező kihívó, így vele kell küzdenie Joshua-nak vagy Chisora-val, ha megveri az ukránt májusban. Whyte pedig a WBC-nél a kötelező kihívó és 2021. februárjában küzdhet a szervezet övéért. Szóval vagy Fury vagy Wilder vagy akár Joshua ellen, de addig még nagyon sok minden történhet. De Hearn szerint akár előtte is sor kerülhet egy Whyte – Joshua meccsre, bár nehéz elképzelni, hogy erre sor kerülhet a jövő év februárjáig.

Komment