Japánban küzdhet legközelebb Canelo?

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Az, hogy mikor küzd legközelebb a mexikói szupersztár, Saul „Canelo” Alvarez (53-1-2; 36 KO) az szinte biztos, hisz mondhatni már megszokott időpont tőle a május elejei dátum, a Cinco de Mayo hétvégéje. De, hogy ki ellen az még erősen kérdéses, de még a súlycsoport is. Hisz küzdhet akár közép- nagyközép- vagy félnehézsúlyban is, bár a félnehézsúlyú világbajnoki címét visszaadta, így ez talán kiesik a sorból. Viszont még így is van jó pár lehetősége, például középsúlyban Demetrius Andrade, Jermall Charlo, Gennady Golovkin, nagyközépsúlyban Callum Smith vagy Billy Joe Saunders. A Top Rank vezér Bob Arum azonban bedobott még egy nevet a kalapba, mégpedig a WBA (rendes) középsúlyú világbajnok Ryota Murata (16-2; 13 KO) nevét.

Arum a társpromótere a japán bunyósnak és azt állítja, hogy Murata másik promóterével Akihiko Honda-val beszéltek egy lehetséges Canelo – Murata meccsről, ráadásul Japánban. Ez a meccs szakmailag nem sokat hozna Canelo-nak, hisz ő a szervezet Super bajnoka, de anyagilag jövedelmező lehet és növelheti a rajongóbázisát. A DAZN számára se lenne rossz lehetőség, hogy Japánba is teret hódítsanak, mert Murata Japánban nagy sztárnak számít. Bár az amerikai közönség nem biztos, hogy vevő lenne egy számukra ismeretlen bunyós elleni meccsre. Arum szerint az időeltolódás nem okozna gondot, mert ha vasárnap reggel bunyóznának, az szombat este pont főműsoridőbe esne az USA-ba.

A promóter szerint a Tokyo Dome tökéletes helyszín lenne az összecsapásra. A boksztörténelemben ez egy legendás helyszín, Mike Tyson ott veszítette el világbajnoki címeit James Douglas ellen 1990-ben.

Hogy milyen súlyban lenne a meccs arról nem beszélt Arum. Murata középsúlyban világbajnok a WBA-nál, Canelo közép- és nagyközépsúlyban is világbajnok ugyanennél a szervezetnél, így igazából bármelyik szóba jöhet. Canelo edzője és a promótere is azt mondta nemrégiben, hogy a nagyközépsúly a legvalószínűbb a következő meccsre.

Murata 2012-ben aranyérmet szerzett a londoni Olimpián középsúlyban és 2017 óta a WBA (rendes) világbajnoka. Azóta egyszer elveszítette az övét Rob Brant ellen, de a visszavágón visszaszerezte.

Komment