Terry Flanagan – Maurice Hooker meccs lesz június 9-én a WBO kisváltósúlyú övéért

Fotó: Terry Flanagan (j) – Europress Fotóügynökség

A veretlen, brit bunyós Terry Flanagan (33-0; 13 KO) Manchesterben fogadja szombaton az amerikai Maurice Hooker-t (23-0-3; 16 KO), hogy eldöntsék kié lesz a megüresedett WBO kisváltósúlyú világbajnoki öv. A hazai pályán ringbe lépő, balkezes Flanagan 2009 óta profi, és 2015-ben lett a WBO könnyűsúlyú világbajnoka. Jelenleg ő tartja a leghosszabb veretlenségi rekordot az aktív brit bunyósok között 33 győzelmével. Amennyiben győz szombaton, már második súlycsoportjában lehet világbajnok. Ellenfele a 29 éves Maurice Hooker lesz, aki szintén jó mérleggel rendelkezik, 23 győzelme mellett 3 döntetlen szerepel még a mérlegében, megverni még nem tudták 7 éves profi karrierje során. Bár világbajnoki címet ő még nem tudott megszerezni, de két éven át birtokolta a WBO Észak-amerikai Box Szervezetének kisváltósúlyú övét.

Az eredeti tervek szerint már április 14-én ringbe léptek volna, de Billy Joe Saunders sérülése miatt az egész gálát törölték, így júniusra csúszott a meccs. A mérkőzés Manchesterben lesz szombaton, Flanagan városában, de ez egy cseppet sem zavarja Hooker-t. Szerinte pont, hogy Flanagan-t fogja nyomás alá helyezni a hazai pálya, a megfelelés kényszere. Hooker szerint a meccs végére Flanagan rajongói már az ő rajongói lesznek. Hooker azt is elmondta, hogy nem szeretné az első menetekben kiütni Flanagan-t, túl sok időt ölt a felkészülésbe, ki akarja élvezni a győzelmet és minden menetben „büntetni” akarja Flanagan-t. Akit egyébként korábban többször kritizált, hogy gyáva, mert korábbi súlyában úgy volt világbajnok, hogy nem állt ki igazán nagy nevekkel. A WBO ranglistáján első helyezett Flanagan és a második helyezett Hooker Terence Crawford súlycsoportváltása miatt megüresedett WBO övért lépnek ringbe szombaton.

Szintén ezen a gálán lép szorítóba, közel 2,5 éves kihagyás után a korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury (25-0; 18 KO) is. Ellenfele a Svájcban élő, albán bunyós Sefer Seferi (23-1; 21 KO) lesz. Seferi alapvetően cirkálósúlyú bunyós, eddig mindössze egy alkalommal bunyózott nehézsúlyban, aminek egyetlen vereségét köszönheti. Fury ellen egy 10 menetes nehézsúlyú mérkőzésen fog kiállni Manchesterben. A „Cigány királyként” is emlegetett Fury mióta bejelentette visszatérését már az összes jelenlegei riválisának odaszúrt. Nem titkolt célja, hogy ismét világbajnok legyen minél előbb, ehhez azonban kell még pár felvezető mérkőzés, mint például a Seferi elleni lesz. Seferi azt ígéri, hogy nem lesz könnyű dolga Fury-nak, szerinte hosszú volt ez a 2,5 év kihagyás, már nem ugyanazt a Fury-t fogjuk látni, akit Klitscho ellen. Fury pedig bizonyítani akar, úgy érzi, hogy erősebb és gyorsabb, mint 2015-ben volt. Elég valószínű, hogy Fury könnyedén veszi az akadályt, de mint tudjuk az ökölvívásban bármi megtörténhet.

Komment