David Haye nem sok esélyt ad Fury-nak Wilder ellen

Fotó: David Haye – PuzzlePix Fotóügynökség

Nagyjából egy hét múlva kerül sor a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder (40-0; 39 KO) és a korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury (27-0; 19 KO) meccsére. A szakértők egyértelműen Wilder-t tartják esélyesnek, de azért Fury-t sem szabad leírni, okozhat még meglepetést. Mindkét bunyós veretlen és sokat bizonyítottak már, egyértelműen a nehézsúly élmezőnyébe tartoznak. Ugyanakkor Fury a visszatérése óta nem bunyózott igazán komoly ellenfelekkel, legalábbis nem Wilder szintű ellenfelekkel. Az tény, hogy a képek és videók tanúsága szerint nagyon jó formában van, de ez még nem biztos, hogy elég lehet Wilder ellen. Honfitársa, a korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok David Haye is figyelmezteti Fury-t, hogy nem lesz könnyű dolga Wilder ellen, sőt nem sok esélyt ad Fury győzelmére.

Haye 2013-14-ben több alkalommal is sparringolt együtt Wilder-rel és elmondása szerint nagyon kemény bunyós az amerikai. „Nagyon, nagyon, nagyon kemény jobb keze van, egy revolver. Nem számít mit tesz Tyson Fury, amíg Wilder talpon tud maradni van rá esélye, hogy egy ütéssel befejezze a meccset. Nem tudom elképzelni, hogy máshogy fog alakulni. Többször állon találtam Wilder-t (amikor sparringoltak), olyan kemény ütésekkel, hogy attól a legtöbb nehézsúlyú kifeküdt volna, de ő képes volt talpon maradni.” Haye szerint kiütéses győzelemre egyáltalán nincs esélye Fury-nak, és nem lesz könnyű talpon maradnia 12 meneten keresztül.

Wilder mérlege nagyon jól mutatja, hogy mekkora ütő, 40 győzelemből 39-et kiütéssel nyert meg, ráadásul a mérkőzései majdnem a felét már az első menetben lezárta. Egyedül a Berman Stiverne elleni első meccsükön, amikor a WBC világbajnoka lett nyert pontozással, de a visszavágón Stiverne-t is az első menetben kiütötte. Fury ezzel tisztában is van, arra apellál, hogy esélyt sem ad Wilder-nek, hogy igazán jól eltalálja. Nem lesz könnyű dolga Fury-nak 12 meneten keresztül távol tartania magától a „Bronz Bombázót”, akinek irdatlan hosszú karjai vannak és arra készül, hogy kivégezze Fury-t a ringben.

Komment