Ha nem lesz Mayweather – Pacquiao 2, akkor lehet Thurman – Pacquiao meccs

Fotó: Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

Keith Thurman (29-0; 22 KO) WBA (Super) váltósúlyú világbajnok 22 hónapos szünet után január 26-án lépett ismét szorítóba és pontozással meg is védte az övét. Korábban azt mondta Thurman, hogy győzelme után szívesen megküzdene a többi váltósúlyú világbajnokkal, köztük a WBA rendes bajnokával Manny Pacquiao-val. A mérkőzés után ki is hívta Pac Man-t.

Thurman eddig a WBC világbajnok Shawn Porter-t mondta elsődleges célpontjának, hogy visszaszerezze az övét, amit sérülés miatt nem tudott megvédeni, ezért elvették tőle. Most azonban már Pac Man az első a listáján. Thurman számára nem lenne előrelépés a WBA rendes bajnoka elleni meccs, hisz ő a „nagy bajnok” a szervezetnél, ugyanakkor elmondta, hogy Pacquiao egy legenda és nem biztos, hogy lesz még alkalma megküzdeni vele, ezért szeretne még az idén találkozni vele a ringben.

Pacquiao (61-7-2; 39 KO) is nemrég lépett szorítóba, Adrien Broner-t győzte le pontozással január 19-én. Úgyhogy még egyelőre a pihenőjét tölti, de edzője Freddie Roach és az MP Promotions matchmakere, Sean Gibbons szerint a filippínó bunyós nem zárkózik el a Thurman elleni meccstől.

Roach szerint Thurman a második számú ellenfél jelölt. Az első számú még mindig Floyd Mayweather Jr., de úgy tűnik, hogy ő élvezi a nyugdíjas éveit és nem akar egy Pacquiao elleni visszavágót. Amennyiben ez így marad, akkor van rá esély, hogy még az idén összejön a Thurman – Pacquiao meccs. Ráadásul mindketten a PBC-vel dolgoznak együtt, így még könnyebb megszervezni a meccset. Pac Man pedig akár a WBA (Super) bajnoka lehet.

Thurman nem volt a legmeggyőzőbb múlt szombaton Lopez ellen, a jelenlegi formájában valószínűleg meg tudná verni Pac Man. Könnyebb ellenfél lenne, mint az Errol Spence Jr. – Mikey Garcia meccs győztese.

Komment