Jarrett Hurd és James DeGale győzelmével zárult a tegnap este Las Vegasban

James DeGale – Fotó: Europress Fotóügynökség

A szombat esti Las Vegas-i gála két legjobban várt mérkőzése az Erislandy Lara – Jarrett Hurd és a Caleb Truax – James DeGale találkozó volt.

A Lara – Hurd nagyváltósúlyú címegyesítő mérkőzésen a tét a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoki öve volt. Jarrett Hurd egy megosztott pontozásos győzelemben megvédte IBF címét és megszerezte Lara WBA világbajnoki övét. Hurd a mérkőzés előtt kiütést ígért, ami ugyan nem sikerült, de Lara az utolsó menetben azért földre került. Nagyon szoros volt a mérkőzés (114-113; 113-114; 113-114) és az utolsó menet döntötte el igazán, hogy ki nyer. Azzal, hogy Lara földre került a 12. menetben Hurd javára billent a mérleg. A fiatalabb és nagyobb Hurd nem olyan simán, mint tervezte, de meg tudta verni a 34 éves Erislandy Lara-t.

A Truax – DeGale visszavágó tétje az IBF nagyközépsúlyú világbajnoki öve volt. Caleb Truax tavaly decemberben vette el DeGale világbajnoki övét, de a korábbi olimpiai bajnok brit most egy pontozásos mérkőzésen visszaszerezte. A bírók egyhangúlag DeGale-t látták jobbnak, két pontozó nagyon szorosnak (113-114; 113-114) ítélte a mérkőzést, a harmadik viszont egyértelműen az angolt látta jobbnak (110-117). DeGale-től még egy pontot is levontak a 10. menetben, mert túl sokat használta a vállát. Kemény, véres küzdelem volt kettejük között. DeGale szeme már a harmadik menetben felrepedt, így kellett a hátralévő 9 menetet végig bunyóznia. Truax is megsérült, a 7. menetben a jobb, a 8. menetben a bal szeme repedt fel. DeGale még a meccs előtt azt nyilatkozta, ha most nem veri meg Truax-t, akkor visszavonul. DeGale a meccs után már nem akar visszavonulni, sőt újra a csúcson érzi magát.

 

További eredmények:

  • Julian Williams pontozással verte Nathaniel Gallimore-t (Nagyváltósúlyú mérkőzés)
  • Sergio Mora pontozással verte Alfredo Angulo-t (Nagyközépsúlyú mérkőzés)
  • Emmanuel Medina pontozással verte Saul Corral-t (Váltósúlyú mérkőzés)
  • Ahmed Majed Mahmood pontozással kikapott Sharone Carter-től (Pehelysúlyú mérkőzés)
  • Xavier Martinez TKO-val verte Jairo Fernandez Vargas-t (Könnyősúlyú mérkőzés)

Komment