Egy hónap van hátra az Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua visszavágóig

Fotó: Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Mint azt gyakorlatilag az egész világ tudja, talán még az is, aki nem is követi az ökölvívást, június 1-jén óriási meglepetést hajtott végre a mexikói-amerikai Andy Ruiz Jr. (33-1; 22 KO). A gyakorlatilag esélytelennek tartott Ruiz „földbe döngölte” az addig veretlen Anthony Joshua-t (22-1; 21 KO). Négyszer padlóra küldte a regnáló világbajnokot és elvette IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki öveit. Joshua természetesen szinte rögtön a meccs után bejelentette, hogy él az azonnali visszavágási záradékkal és vissza akarja szerezni világbajnoki címeit minél előbb.

Hosszas egyeztetés után végül Szaúd-Arábia lett a visszavágó helyszíne, így december 7-én a Közel-Keleten csapnak össze a nehézsúlyú bombázók. Addig pedig egész pontosan egy hónap van hátra. A felkészülést már régóta megkezdték mindketten és nem meglepő módon mindketten győzelmet ígérnek. Az, hogy mekkora a tét nem kell ecsetelni, hisz három nagy szervezet világbajnoki öve a tét a királykategóriában.

A visszavágó tehát december 7-én lesz Szaúd-Arábiában. Vajon most mi lenne nagyobb meglepetés, ha Ruiz megvédené a címeit vagy, ha Joshua visszaszerezné azokat?

Andy Ruiz Jr-ról és Anthony Joshua-ról írt korábbi cikkeinket ITT tudjátok elolvasni.

Komment