Dmitry Bivol újra kihívta Canelo-t, neki nem a pénz a lényeg, hanem a dicsőség

Fotó: Dmitry Bivol – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBA (rendes) félnehézsúlyú világbajnok Dmitry Bivol (17-0;11 KO) már nem először hívta ki Canelo-t. Már Canelo (53-1-2; 36 KO) Kovalev elleni meccse előtt is többször elmondta, hogy bármikor szívesen megküzd a mexikóival és úgy tűnik ez a meccs továbbra is fontos neki. Canelo nem sokkal azután, hogy elvette Kovalev WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét vissza is adta az övet. A tervek szerint nagyközépsúlyban lépne szorítóba legközelebb. Edzője elmondta, hogy a félnehézsúly nem igazán Canelo-nak való, valószínűleg ezért sem vállalta be sem Bivol-t sem Beterbiev-et ebben a súlyban. Bivol azonban nagyon szívesen lemegy nagyközépsúlyba, ha ezen múlik a meccs.

„Már több, mint egy éve mondtam, hogy hajlandó vagyok lemenni nagyközépsúlyba és harcolni Canelo-val. A koronavírus járvány alatt is folyamatosan edzek és látom a közösségi médiában, hogy Canelo is ezt teszi. … Tudom, hogy a csapatom és a Golden Boy Promotions megvitatták ezt a lehetőséget és hajlandóak vagyunk nagyon ésszerű pénzügyi feltételekkel elvállalni ezt a meccset. Csapatom megérti, hogy sok más bokszolóval ellentétben a célom nem a nagy pénz, hanem hogy a legjobbal bokszoljak. Tudom, hogy legyőzhetem és az igazi jutalom ezután a harc után jön.” – mondta az orosz bunyós.

Bivol menedzsere is azt mondja, hogy nekik nem a pénz a lényeg és hajlandóak kevesebbért is elvállalni a meccset, mint amennyit Canelo előző ellenfelei kértek/kaptak. Bivol számára a dicsőség a lényeg, hogy legyőzze a legjobbat.

Mindketten a DAZN-nal állnak szerződésben, ebből a szempontból könnyű lenne megszervezni a meccset. Ráadásul a menedzser szerint a DAZN is támogatná ezt az összecsapást, Canelo az, aki húzódzkodik ettől a meccstől.

Elviekben Billy Joe Saunders lenne Canelo következő ellenfele nagyközépsúlyban, de a koronavírus miatt és Saunders botrányos videója miatt lehet, hogy ebből a meccsből nem lesz semmi. Bivol hajlandó az első adandó alkalommal kiállni a mexikóival, ahogy a vírus helyzet lehetővé teszi ezt. Ez a párosítás talán még izgalmasabb lenne, mint a Canelo – Saunders. Viszont még ott van Golovkin is, arról is szó volt, hogy szeptemberben jöhet a harmadik meccs közte és Canelo között, de Canelo már többször elmondta, hogy nem akar már a kazah ellen bunyózni. Lehet, hogy inkább választaná Bivol-t.

Komment