George Foreman türelemre inti Joshua-t, szerinte várjon a Ruiz elleni visszavágóval

Fotó: George Foreman – PuzzlePix Fotóügynökség

A nehézsúlyú legenda George Foreman már közvetlen a június 1-jei Ruiz elleni vereség után azt mondta, hogy hibát követ el Joshua, ha él az azonnali visszavágási záradékkal. Foreman akkor a segítségét is felajánlotta Joshua-nak, azt nem tudni, hogy élt-e vele vagy fog-e élni vele.

Foreman akkor, mint sokan mások meglepődött Joshua vereségén, de szerinte ez a vereség csak megerősíti az angolt és jobb lesz tőle, mint korábban, mert most tudatosult benne, hogy mit veszíthet. De ehhez idő kell, egy lábtöréshez hasonlította a szituációt, idő kell a „felépüléshez”. Szerinte, ha a következő meccse egyből Ruiz ellen lesz akkor ugyanazokat a hibákat fogja elkövetni, amit az első meccsen.

Szerinte kéne még egy-két meccs Joshua-nak mielőtt újra összecsap a mexikóival, egy-két könnyebb ellenfél. Ezzel az önbizalmát is újra tudná építeni és a hibáin is tudna javítani. Idő kell, hogy még erősebb legyen.

„Ha te vagy a nehézsúly világbajnoka akkor egy vereség nem olyan mintha elvesztettél volna egy meccset, az olyan mintha egy részedet veszítetted volna el. Amit meg kell találnod újra.”

Foreman szerint AJ-nek nem kell sietni azzal, hogy visszaszerezze a világbajnoki címeit, az sem baj, ha egyesével kapja vissza őket nem egyszerre. Ha neki sikerült 20 év után ismét világbajnoki címet szereznie, akkor Joshua is ismét világbajnok lesz. Két éven belül vissza fogja szereznie a címeit. „Ő egy nagy harcos és övé a jövő!”

Joshua azonban még az idén szeretné a visszavágót, promótere szerint november-december körül lehet a Ruiz elleni második meccs.

Komment