Joshua 32 millió dollárt kaszál a Miller elleni meccsel, Whyte pedig Breazeale-el vigasztalódhat

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Most már szinte biztosra lehet mondani, hogy Anthony Joshua (22-0; 21 KO) következő ellenfele az amerikai Jarrell Miller (23-0-1; 20 KO) lesz. A meccsre június 1-jén kerülhet sor a New York-i Madison Square Garden-ben, ami egyben azt jelenti, hogy Joshua végre bemutatkozik az Egyesült Államokban is. Eddie Hearn szerint még a héten véglegesítik a megegyezést.

Az eredeti tervek szerint a londoni Wembley-ben lett volna AJ következő meccse április 13-án, de mivel nem sikerült ellenfelet találni ezért ez a terv dugába dőlt. Ugyanakkor Joshua nem panaszkodhat, mert a Miller elleni meccsel két legyet is üthet egy csapásra. Egyrészt megismeri az amerikai közönség, ami a jövőbeli meccsek szempontjából hasznos lesz, valamint óriási összeget keres. A hírek szerint 32 millió dollár (25 millió font) üti Joshua markát a Miller elleni meccsért. A pénz több oldalról fog befolyni Joshua-nak, a nagy részét a DAZN műsorszolgáltató állja és a Sky Sports és ehhez még hozzá jön a jegyértékesítés is és egyéb bevételek.

Dillian Whyte (25-1; 18 KO) pedig úgy tűnik, hogy Breazeale-el vigasztalódhat miután nem tudott megegyezni Joshua-val. Az angol bunyós a WBC kötelező kihívóját Dominic Breazeale-t  (20-1; 18 KO) nevezte meg első számú jelöltként a következő meccsére és úgy tűnik az amerikai is hajlik a meccsre, de csak az USA-ban, így nem tudni, hogy sikerül-e összehozni, mert Whyte és promótere, Hearn Angliát szemelték ki helyszínként.

Komment