Április 21.: Broner, Davis és Charlo is ringbe lép New Yorkban

Jessie Vargas – AFP PHOTO / Mayweather Promotions / John GURZINSKI – Europress Fotóügynökség

Április 21-én, szombaton egy újabb gálát rendeznek a New York-i Barclays Centerben. A tervezett tizennégy mérkőzésből, mi most hármat szeretnénk kicsit felvezetni. A főmérkőzést a balhéiról is elhíresült Adrien Broner (33-3; 24 KO) vívja Jessie Vargas (28-2; 10 KO) ellen. Broner legutóbb tavaly júliusban lépett szorítóba, akkor Mikey Garciatól egyhangú pontozással kikapott. Broner az utóbbi pár meccsén váltogatta a súlycsoportjait, kisváltósúlyban és váltósúlyban is többször megmérkőzött. Vargas ellen most egy 12 menetes váltósúlyú mérkőzésen fog kiállni. Broner korábban négy súlycsoportban is világbajnok volt, Vargas pedig két súlycsoportban.  Broner most új edzővel, új helyszínen készült a mérkőzésre, és elmondta, hogy az edzőváltás a legjobbat hozta ki belőle, és kemény de látványos mérkőzést ígér szombatra.

Szintén ezen a gálán lép szorítóba Gervonta Davis (19-0; 18 KO). A kiváló mérleggel rendelkező, mindössze 23 éves bunyóst nagy reménységnek tartják. Már 22 évesen az IBF nagypehelysúlyú világbajnoka volt, és promótere nem más, mint a legendás Floyd Mayweather Jr., aki szerint Davis következő ellenfele, akár Vasyl Lomachenko is lehet. Szombaton az argentin Jesus Cuellar (28-2; 21 KO) lesz a másik sarokban, aki korábban pehelysúlyú világbajnok is volt. Most egy 12 menetre kiírt nagypehelysúlyú mérkőzésen fognak találkozni, ahol a WBA nagypehelysúlyú Super öve lesz a tét.

A New York-i gála még egy csemegét tartogat a bokszrajongók számára. A WBC középsúlyú interim öve lesz a tét a Jermall Charlo (26-0; 20 KO) – Hugo Centeno Jr (26-1; 14 KO) mérkőzésen. Charlo korábban az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka volt, most pedig a középsúlyú világbajnoki cím a célja. Jelenleg ő a WBC kötelező kihívója középsúlyban, tehát Golovkin kihívója. Charlo már jó ideje meg akar küzdeni Golovkinnal, de a WBC türelemre intette. Centeno-nak hiába van szép mérlege, a címmérkőzések eddig elkerülték. Charlo legyőzésével és az interim öv megszerzésével már közelebb kerülhet a világbajnoki címhez.

Komment