Jacobs: „Miután megvertem Canelo-t, jöhet a Golovkin elleni visszavágó!”

Daniel Jacobs középsúlyú IBF világbajnok.
Fotó: Daniel Jacobs – PuzzlePix Fotóügynökség

Már csak pár hét és jön a Saul „Canelo” Alvarez (51-1-2; 35 KO) – Daniel Jacobs (35-2; 29 KO) címegyesítő mérkőzés. A két világbajnok május 4-én csap össze a Las Vegas-i T-Mobile Arénában, hogy a győztes három világbajnoki cím gazdája legyen. Jelenleg Canelo a WBC/WBA Super középsúlyú világbajnok, Daniel Jacobs pedig az IBF világbajnoka.

Bár Canelo-t tartják esélyesebbnek, Jacobs mégis biztos a győzelmében. Fejben már sokszor lejátszotta a Canelo elleni meccset és látja magát, ahogy kiüti a mexikóit, tudja, hogy meg van hozzá az ereje és a gyorsasága.

Jacobs szerint Golovkin kétszer is megverte Canelo -t, tőle pedig elvették a Golovkin elleni győzelmet. Most arra készül, hogy bebizonyítsa ő a legjobb középsúlyú és, ha legyőzte Canelo -t jöhet egy Golovkin elleni visszavágó. Jacobs-ot még mindig zavarja a két évvel ezelőtti, Golovkin-tól elszenvedett veresége. Egyhangú, de nagyon szoros pontozással (114-113, 115-112, 115-112) kapott akkor ki. Az, hogy mennyire zavarja jól mutatja, hogyha győz májusban előbb szeretne egy Golovkin elleni meccset és csak utána jöhetne a Canelo elleni visszavágó!

Komment