Chavez Jr. feladta a harcot, a közönség kifütyülte

Julio Cesar Chavez Jr.

A magyar idő szerint ma hajnali Daniel Jacobs (36-3; 30 KO) – Julio Cesar Chavez Jr. (51-4-1; 33 KO) nagyközépsúlyú meccs ugyanolyan botrányosra sikeredett, mint az odáig vezető út. A meccs előtt mindkét bunyós úgy beszélt erről a meccsről, mint egy sorsfordító pont a karrierjükben. Jacobs most debütált nagyközépsúlyban, miután Saul „Canelo” Alvarez elvette tőle IBF középsúlyú világbajnoki címét, Chavez Jr. pedig most próbált újból visszatérni és visszaszerezni hírnevét, elismertséget szerezni magának.


Chavez Jr. azonban már a meccs előtt felhívta magára a figyelmet, nem volt gördülékeny az út a meccsig. A legendás Chavez fiának korábban több alkalommal volt már gondja tiltott szerek használatával, így annyira talán nem is meglepő módon, de a meccs előtt a Nevadai Sportbizottság megtagadta az engedélyét, mert elmulasztott egy doppingtesztet. Ezért szinte az utolsó percben, ügyvédeinek köszönhetően kapott engedélyt arra, hogy ringbe lépjen Phoenix-ben. Majd a mérlegelésen nem tudta hozni a 168 fontos súlyhatárt, majdnem 173 fonttal mérlegelt, így a meccset köztessúlyban tartották, Chavez gázsijából pedig levontak 1 millió dollárt, amiért nem tudta hozni a súlyt. Majd jött a meccs, ahol az ötödik menet végén jelezte a mérkőzésvezetőnek, hogy nem folytatja tovább a küzdelmet. Ezt a közönség pedig hangos fújolással, kifütyüléssel és kisebb-nagyobb dolgok ringfelé dobálásával díjazta.


Chavez Jr. azzal vádolja Jacobs-ot, hogy végig „piszkosan” bunyózott, könyökölt és szándékosan fejelt. Amikor a feladásról kérdezték Chavez a kezét mutatta, hogy megsérült, de edzője Freddie Roach pedig az orrát mondta, hogy amiatt nem tudja folytatni. Vagy csak inkább feladta mert úgy érezte nem győzhet. Egy újabb alkalom, amikor a legendás édesapa nem lehet a legbüszkébb fiára, szegény rázta is a fejét rendesen. A ringben lévők pedig a menetjelző táblákkal próbálták védeni magukat a berepülő tárgyaktól.

Julio Cesar Chavez Sr.

Komment