Julio Cesar Chavez Jr. meg akarja hódítani a nagyközépsúlyt, de a súlyát mégsem tudta hozni

Fotó: Julio Cesar Chavez Jr. és édesapja idősebb Julio Cesar Chavez – PuzzlePix Fotóügynökség

Ma éjszaka lép szorítóba egymás ellen két korábbi középsúlyú világbajnok, Daniel Jacobs (35-3; 29 KO) és Julio Cesar Chavez Jr. (51-3-1; 33 KO) Phoenix-ben. A mérlegelés már lezajlott bár nem éppen problémamentesen. Ugyanis Chavez Jr. nem tudta hozni a 168 fontos (76,2 kg-os) súlyhatárt, jóval fölötte mérlegelt 172,7 fonton (78,4 kg). Míg Jacobs tökéletesen mért be 167,9 fonton (76,1 kg). Ennek ellenére meg lesz tartva a meccs 173 fontos köztessúlyban. Mivel nem címmeccsen bunyóznak igazából nem akkora probléma ez a plusz súly, ráadásul Jacobs vállalta így is a meccset, sőt még némi plusz pénzt is kap ezért.


Olyan szempontból viszont érdekes, hogy Chavez Jr. nagyon magabiztosan, elszántan nyilatkozott a napokban, hogy milyen jól sikerült a felkészülése, a súllyal sem lesz gond és hogy azt tervezi, hogy ezzel a győzelemmel ismét visszakerül a köztudatba. Újra világbajnok akar lenni és szerinte mindenkit meg tud verni a nagyközépsúly jelenlegi élmezőnyében. Ha eljut egy világbajnoki címmeccsig ott már gondja lehet belőle, ha nem tudja hozni a súlyát.

Jacobs viszont tökéletesen időzítette a megfelelő súlyt és elmondása szerint óriási könnyebbség volt a felkészülése során, hogy most nem kellet a fogyasztással foglalkoznia. Úgy érzi ez a súly a neki való és itt is szeretne ő is világbajnoki címmeccsig, világbajnoki címig jutni. Előző meccsén még középsúlyban bunyózott Saul „Canelo” Alvarez ellen és akkor neki is meggyűlt a baja mérleggel. Most azonban elmondása szerint 100%-osan sikerült a felkészülése, nagyon jó formában van.

Mindketten nagy csatát ígérnek és valószínűleg erre is számíthatunk. Karrierjük folytatása szempontjából fontos mérföldkő lehet a győzelem mindkettőjük számára.

Komment