Ha a szaúdiak Pacquiao – Garcia meccset akarnak, akkor Eddie Hearn megszervezi vagy legalábbis megpróbálja

Fotó: Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

Nyilván Eddie Hearn számára gyümölcsöző volt a szaúd-arábiai kiruccanás, mert 2020-ban már két nagyszabású gálát is tervez a közel-keleti országban. Az egyik ilyen esemény főszereplői pedig Manny Pacquiao (62-7-2; 39 KO) és Mikey Garcia (39-1; 30 KO) lehet, mert ez a szaúdiak kívánsága. És, ha a szaúdiak ezt szeretnék, akkor Eddie Hearn megszervezi. Üzletember lévén minden bizonnyal már a dollár vagy font milliók lebegnek a szeme előtt. Hearn szerint Szaúd-Arábia a bokszvilág új központja akar lenni és ehhez minden eszköz adott a közel-keleti országban, elsősorban pedig a pénz.

„Manny Pacquiao – Mikey Garcia harcot akarnak. Azt akarják, hogy Szaúd-Arábiában legyenek a legnagyobb harcok között is a legnagyobbak. Rengeteg pénzük van és nem mennek sehova. Ha összehozol egy megaharcot, akkor van rá pénzük. Két showt fogok szervezi Szaúd-Arábiában és ezek kib***ott nagyok lesznek. Közel-Keleten minden országnak meg van erre a lehetősége, de most Szaúd-Arábia, aki felkínálta a pénzt és bíznak bennünk.”

A Matchroom Boxing-nak és a DAZN-nak meg van az anyagi háttere, hogy óriási gálákat szervezzen és, ha ehhez még hozzá jön Szaúd-Arábia anyagi támogatása a határ a csillagos ég. Bárkit oda tudnak vinni óriási fizetésért cserébe, akár többszázmillió dolláros meccseket is. Ez pedig úgy tűnik felülírja Eddie Hearn morális aggályait, már ha voltak ilyenek. Ugyanis a Ruiz – Joshua visszavágó előtt élesen kritizálták Hearn-t, hogy egy olyan közel-keleti országba szervez gálát, ahol finoman szólva is aggályos az emberi jogok korlátozása, a nők hátrányos helyzete. Hearn szerint vannak problémák Szaúd-Arábiában, ahogy bármely más országban is, de próbálnak változtatni.

Garcia nagyon szívesen küzdene Pacquiao-val már többször említette korábban és élni fog a lehetőséggel, ha PacMan is belegyezik. A filippínó részéről még nem érkezett reakció, de valószínű, hogy őt is rá lehetne beszélni, ha máshogy nem, akkor busás gázsival. Nemrég ő is beszélt egy közel-keleti meccs lehetőségéről, de akkor Amir Khan-ról és Dubai-ról volt szó. Azt az ötletet Khan vetette fel, de Pacquiao sem zárkózott el előle, azt mondta, ha lejár a szerződése a PBC-vel akkor lehet róla szó.

Garcia most írt alá egy szerződést a Matchroom Boxing-gal egy február 29-i meccsre Jessie Vargas ellen, tehát továbbra is váltósúlyban tervez annak ellenére, hogy az Errol Spence Jr. elleni debütálása elég rosszul sikerült márciusban, azóta nem is bunyózott. Azt még nem tudni, hogy a WBA Super váltósúlyú világbajnok Pacquiao legközelebb mikor és ki ellen fog bunyózni, de a jövő év második felében sor kerülhet egy Pacquiao – Garcia meccsre.

Komment