Augusztus 27. Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság – 7. nap

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A tegnapi nappal lezárultak a negyeddöntők magyar ökölvívóink számára. A hét első napján Fehér Koppány (+91 kg) és Villás Veronika (64 kg) lépett szorítóba. Vegyes érzelmekkel zártuk ezt a napot, hiszen örülhetünk egy újabb érmesnek Veronika személyében, ugyanakkor Koppány sajnos nem jutott tovább, egyes vélemények szerint igazságtalanul.

A magyarok közül elsőként Fehér Koppány (+91 kg) lépett a Duna Arénában felállított „A” ringben. Koppány kazah ellenfelet kapott a legjobb nyolc között. A kazah Damir Toibay idén ifjúsági Ázsia-bajnoki címet nyert és a Bornemissza emlékversenyen ezüstérmes volt. Koppány sajnos 5:0-s egyhangú pontozással vereséget szenvedett és ezzel számára véget ért a világbajnokság, az 5. helyen zárta a tornát.

“Nagyon sajnálom a kiesést, mert ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Egyelőre nem tudom, hogy mi nem működött, vissza kell néznem majd a bunyót. Ennek ellenére leírhatatlan érzés volt ennyi ember előtt bokszolni, köszönöm mindenkinek, aki kilátogatott és szurkolt nekem.”

A magyar csapat egyetlen még versenyben lévő hölgy tagja Villás Veronika (64 kg) nagyszerű győzelmet aratott a marokkói származású, olasz színekben induló Sabrina Er-Raqioui ellen. Veronika 3:2-es arányban győzte le ellenfelét és immár a legjobb négy között láthatjuk a mai nap folyamán. Veronika tehát már mindenképpen érmes, reméljük a legjobbakat és a dobogó legmagasabb fokáról integethet majd a Duna Arénába kilátogató szurkolóknak.

„Tudtam, hogy mire készüljek az olasz lány ellen, és éreztem, hogy ez bizony meglesz. Annyi év után végre megvan a vb-érem, felemelő érzés ezt hazai pályán átélni.”

A mai nap folyamán tehát már az elődöntőket tekinthetik meg a kilátogatók. Legnagyobb örömünkre két magyarnak is szurkolhatunk, Villás Veronikának (64 kg) és Orbán Adriánnak (60 kg). Az elődöntőben sem lesz könnyű dolga a magyar fiataloknak, Veronika egy indiai ellenfelet, Adrián pedig egyiptomi ellenfelet kapott a négy legjobb között. Adrián a délben kezdődő etapban, Veronika pedig a délután öt órakor kezdődő etapban lép szorítóba.

Komment