Ma estig eldől, hogy lesz-e Canelo – Golovkin visszavágó

Fotó: Gennady Golovkin – Europress Fotóügynökség

Saul Canelo Alvarez és menedzsmentje, a Golden Boy Promotions végső ultimátumot adott Gennady Golovkin-nak és csapatának. Nyugati parti idő szerint ma délig (magyar idő szerint este 9 óráig) kell eldöntenie GGG-nek, hogy elfogadja-e a 42,5 %-os ajánlatot.

Az első mérkőzésükön 70 – 30 %-os arányban osztoztak Canelo javára, a visszavágónál 65 – 35 %-ban állapodtak meg. Azonban a májusi visszavágó Canelo doppingbotránya és eltiltása miatt meghiúsult. Ezt követően Golovkinék úgy gondolták, hogy újra kellene tárgyalni az anyagi kérdést és a kezdeti 35 %-ról felemelték 50 %-ra az elosztást. Természetesen ez Canelo-nak és menedzsmentjének nem tetszett. Mivel Canelo vonzza a fizetett nézőket jobban, így szerintük nekik jár a több pénz. Az Egyesült Államokban óriási összegeket lehet keresni a pay-per-view meccsekkel, ez azt jelenti, hogy a tévés közvetítésekért fizetni kell. Ezek a mérkőzések jóval nagyobb bevételeket produkálnak, de nem is lehet akármelyik ökölvívóval eladni egy ilyen mérkőzést. Miután az IBF elvette Golovkin világbajnoki övét kicsit visszább vettek a követeléseikből és már az 55 – 45 %-os elosztásban is kiegyeztek volna (továbbra is a mexikói javára). Ezt még mindig soknak gondolták Canelo-ék, de úgy tűnik számukra is olyan fontos ez a mérkőzés, mint Golovkin-nak, így előrukkoltak még egy ajánlattal. A végleges ajánlatuk 57,5 – 42,5 % Canelo javára, ennél lejjebb nem hajlandóak menni. Eric Gomez, a Golden Boy Promotion igazgatója azt nyilatkozta, hogy ez a végleges ajánlat, amiről még ma délig (nyugati parti idő szerint) kell döntenie a kazahnak. Ezzel az ajánlattal még mindig jobban jár Golovkin, mint a kezdeti 35 %-al. Ráadásul részben emiatt a meccs miatt veszítette el IBF címét, így elég valószínű, hogy ezzel már ő is megelégszik.

Amennyiben Golovkin nem fogadja el az ajánlatot, úgy Canelo másik ellenfél után néz. Korábban már Daniel Jacobs-t és Billy Joe Saunders-t is említették lehetséges ellenfélként.

FRISS HÍR 1:

Golovkin visszautasította Canelo és a Golden Boy Boxing végső ajánlatát. Nem elégedett meg a 42,5 %-os részesedéssel így nem lép szorítóba Canelo ellen szeptember 15-én. Tom Loeffler, Golovkin promótere jelentette be a kazah bunyós döntését nem sokkal a déli határidő előtt.

Oscar De La Hoya: „Nincs küzdelem. Mi szeretnénk ezt a küzdelmet, Tom Loeffler szeretné. Nyilvánvaló, hogy egyetlen ember nem akarja ezt a küzdelmet, az pedig GGG.”

FRISS HÍR 2:

Mégis csak lesz Canelo – Golovkin visszavágó! Részleteket egyelőre nem tudni, Oscar De La Hoya ennyit jelentett be a Twitteren: „Örömmel jelenthetem be, hogy lesz meccs szeptember 15-én!” Korábbi posztját melyben arról írt, hogy Golovkin nem fogadta el az ajánlatot pedig törölte.

Komment