Golden Boy elnöki babérokra tör

Fotó: Oscar De La Hoya – PuzzlePix Fotóügynökség

Oscar De La Hoya nagy terveket szövöget, nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy indul a következő elnökválasztáson és ő váltja majd Donald Trump-ot az elnöki székben. Amatőrként olimpiai aranyérmes, majd profiként hat súlycsoportban is világbajnoki címig jutó egykori ökölvívó jelenleg sikeres promóter és üzletember.

De La Hoya azt tervezi, hogy indul a 2020-as amerikai elnökválasztáson, mert megelégelte Trump bevándorlás ellenes politikáját. Ő már az Egyesült Államokban, Los Angelesben született, de szülei mexikóiak és mindig is fontosak voltak számára a gyökerei. 2002-ben a mexikói állampolgárságot is felvette az amerikai mellé és promóterként is nagy hangsúlyt fektet a mexikói bunyósok támogatására.

Trump azon rendelete adta meg a végső lökést De La Hoya-nak, ami miatt az illegálisan bevándorolt családoktól elvették a gyermekeiket és külön zárva tartották fogva még az egészen pici gyermekeket is. Az egykori bunyós szerint ez elfogadhatatlan és úgy érzi, hogy segítenie kell a népén és erre a legjobb módszer, ha elnök lesz. Bár sokan csak viccnek gondolták De La Hoya szavait, de ő állítja, hogy ezt nemcsak viccnek szánta, komolyak a szándékai és a csapata már el is kezdte vizsgálni a lehetőségeket, hogy van-e reális esélye az elnökjelöltségnek.

„Ez a szép ebben a nemzetben. Ha Arnold Schwarzenegger lehet kormányzó, Trump pedig elnök, akkor egy olyan mexikói amerikai is lehet, aki olimpiai aranyérmet nyert, elmúlt már 35 éves és amerikai állampolgár!”

Azt is elmondta, hogy a demokrata párt képviseletében indulna és a szükséges anyagi támogatás sem lehet probléma. Az Egyesült Államokban élő mexikóiak támogatására valószínűleg számíthat, amint mondta az anyagiak sem jelenthetnek gondot, azonban magánéleti problémái már annál inkább. Korábban számos hír jelent meg róla, miszerint alkohol- és drogproblémái is voltak régebben, ezen elbukhatnak elnöki álmai.

Komment