Box: Hétből hat

Sűrű hétvégéje volt ez a mostani a magyar fiatal ökölvívóknak. Több országban, több helyszínen kellett jellemzően igen erős mezőnyökben helytállniuk. Csehországban is érdekeltek voltunk a Hat Nemzet Tornájában. Magyarországon kívül, Lengyelország, Lettország, Németország, Szlovákia és a házigazda Csehország adott versenyzőket a tornához.

Hét magyar fiatal került be az utazó csapatba. Barbosu Alex, Budai Attila, Tanka Tamás, Bakos Dominik, Oroyowve Onoriode Isaac, Rostás Renátó és Krekó István. Minden versenyzőre két verseny várt itt.

Krekó István nagyon igyekezett, önmagához képest kifejezetten helyenként jól is bokszolt, de sajnos ő volt az egyetlen olyan versenyzőnk, akinek nem sikerült itt mérkőzést nyernie, így neki nem jutott érem.

Budai Attila az első mérkőzését ugyan elveszítette egy nagyon szoros küzdelemben, mert fejben nem volt egészen rendben, de aztán amikor a bronzéremért kellett bokszolnia, felejthetetlen nagyot küzdött és magabiztos idő előtti győzelemmel szerezte meg az áhított érmet.

Tanka Tamásnak nincs túl nagy szerencséje a sorsolásokkal. A döntőben a hazaiak versenyzőjét kapta ellenfélnek, aki ráadásul szülővárosában is küzdhetett itt Pilzen városában és hiába volt a döntőben Tanka egyértelműen jobb, mint ellenfele sajnos a bírók ezt máshogy látták, így a fiatal versenyzőnek be kellett érnie azzal, hogy „csak” ezüstérmet szerzett ezen a tornán.

Rostás Renátó a döntőben keményen küzdött, de most ellenfele ha nem is sokkal, de jobbnak bizonyult nála, így a magyar fiú ezüstéremmel zárta a küzdelmeket.

Bakos Dominik, az első mérkőzését is nagyon magabiztosan nyerte meg, érett és kifejezetten jó bunyóval, és a lendülete a döntőben is meg tudott maradni, nagyot küzdött és határozottan jobb volt ellenfelénél, ami miatt, méltán nyerte meg a tornát és lett aranyérmes.

Oroyowve Onoriode Isaac a felnőttek között szállt küzdelembe, és nagyon meggyőz teljesítménnyel sikerült előrukkolnia, aminek következtében ő is aranyéremmel zárhatta ezt a tornát.

Barbosu Alex az első mérkőzését idő előtt be tudta fejezni, kiváló formában bokszolt, ellenállhatatlanul, nagyon fegyelmezetten védekezett, sokat mozgott és hatalmas tiszta találatokat vitt be. A döntőben is meg tudta őrizni ezt a magabiztos, könnyedségét, ami hatalmas ütésekkel párosult. Ellenfele gyakorlatilag el se tudta őt találni, elképesztően nagy fölényben tudott a magyar versenyző bokszolni itt és teljesen megérdemelten nyerte meg a kupát és az aranyérmet. Megjegyezzük, hogy ő már tavaly is szerepelt ezen a versenyen és tavaly is bajnokként távozhatott a végén.

Hét magyar induló, hat magyar érem. Ebből, ahogy olvashatták egy darab bronz lett, kettő ezüst és három a legfényesebb érem. Megint csak el kell mondanunk, hogy látni lehet, hogy az utánpótlás korú versenyzőinkkel nagyon komoly szakmai munka folyik a nevelő egyesületek műhelyeiben sok helyen, egyre jobbak és egyre sikeresebbek is tudnak lenni fiataljaink. Ez is szép munka volt a javából, csak gratulálni tudunk hozzá.

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment