Csehországban is folytatódnak a párharcok

A csehországi nemzetközi ökölvívó torna is már második napjához érkezett, újabb magyar szereplők léptek kötelek közé.

56 kg-ban Bundovics István ellenfele a nagyon jó bunyós hírében álló szlovák Tanko Villiam volt. Az első menet nagyon szoros volt, a magyar szem talán ebben kicsit jobbnak is láthatta Bundovicsot. A második menetre sajnos már fáradt, az első nagyon sokat kivett belőle, ezt pedig a jelentős rutinnal bíró ellenfele ügyesen ki tudta használni és a maga javára fordította. A harmadik menet elején úgy festett Bundovics feltámadt, szépen bokszolt, de sajnos az ellenfélnek is voltak erre válaszai és egy hajszállal is, de itt is a szlovák volt a jobb, így Bundovics számára véget ért a torna érdemi része, bár holnap még lehetősége lesz arra, hogy a bronzéremért harcba szálljon és bízunk abban, ezt meg is szerzi.

64 kg-ban Serbán Henrik hazai versenyzőt kapott ellenfélnek, a cseh Novak Petr-t, akit az ökölvívás szerelmeseinek nem kell bemutatni, hiszen nagyon sok nemzetközi versenyen indult már és sok esetben aratott szép sikereket. Serbán megilletődötten bokszolt és mondjuk ki, amit nem jó kimondani, ezúttal nagyon nem sikerült kiadni magából azt, ami benne van. Ha kicsit kezdeményezőbb, ha kicsit jobban akar verekedni, akkor ezt a mérkőzést akár meg is nyerhette volna, sajnos a gyengébb teljesítmény mellett ez most nem jött össze neki.

69 kg-ban érkezett a tegnap remek formát mutató Sárközy Attila 69 kg-ban. Most egy szlovák ellenfelet kapott itt, Zold Thomast. Már az első menetben is jobbnak láttuk Attilát, de ez a menet még igen szorosnak mondható volt a két harcos között. De aztán a második menetben megint megtáltosodott Attila, nagyon magabiztosan kezdett dominálni és hatalmas ütésekkel rengette meg ellenfelét. A harmadik menetben is ő diktálta a tempót, nagyon szép kombinációkkal is operált és szemre is tetszetős jó bunyóval aratott ismét fölényes győzelmet.

Vegyes lett a nap mérlege tehát, de a rossz helyett ünnepeljük most inkább Sárközy Attilát, aki a semleges nézőket is el tudta varázsolni,újabb parádés szereplésével.

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment