Hegyi Barnabás második profi mérkőzésén Szentesen lép ringbe

Hegyi Barnabás Nagyvárad 2018 – Fotó: Felix Promotion

A szentesi Magyar Ring gála kapcsán beszélgettünk Hegyi Barnabással, a profi magyar ökölvívás új színfoltjával, aki május 11-én a Felix Promotion által szervezett gálán lép ringbe. A fiatal magyar bunyósnak ez lesz a második, itthon pedig az első mérkőzése a profik között. Barnabás sikeres amatőr karrierje után (többek között amatőr válogatott, utánpótlás magyar bajnok, felnőtt magyar bajnok) az év elején döntött úgy, hogy profinak áll. Elmondta, hogy már két évvel ezelőtt is felmerült a gondolat, de végül maradt az amatőrök között. Úgy érzi, hogy még kellett egy kis idő, de most minden adott számára hogy a profik között is sikeres karriert fusson be. Kezdésként három meccsre szóló próba megállapodást kötött a Felix Promotionnel és ennek letelte után döntenek a folytatásról. Barnabás elmondta, hogy ő természetesen továbbra is Rácz Félix csapatával szeretne majd együtt dolgozni és közösen elérni a kitűzött célokat. Ezen célok között szerepel, hogy Magyar bajnoki címet szerezzen, tervei szerint nagyváltósúlyban (ifj. Berki Ferenc jelenleg a nagyváltósúlyú Magyar bajnok). Jelenleg a középsúly súlyhatárát minden gond nélkül tudja hozni, de nem gondolja, hogy problémát jelentene a nagyváltósúlyt elérni. A bajnoki cím mellett másik célja, hogy azokon a bunyósokon, akiket amatőrben a rövid menetszámok, vagy egyéb okok miatt nem tudott megverni, azokon most revánsot vegyen. Többen mondták róla és ő is úgy érzi, hogy a stílusa miatt a profi bunyó jobban fog neki feküdni mint előtte az amatőr, ezért minden esélye megvan, hogy ezt megtegye.

Profi karrierje első lépéseként visszatért Székesfehérvárra edzeni, ahol nevelőedzője, Őry Lajos és a Videoton Box Klub vezetőedzője, Kiliti Ferenc segíti a szakmai felkészülését, erőnlétéért pedig Horváth Dániel felelős. Barnabás elmondta, hogy a felkészülése egyelőre nem sokban különbözik az amatőr időszakától, mivel első profi meccsén csak négy menetet bokszolt és a második meccse is ennyire van kiírva. A későbbiekben természetesen változni fog a munka, de valószínűleg ez sem fog gondot okozni számára. Heti nyolc alkalommal edz, valamint hobbiként kerékpározik és triatlonozik, ami nagyon jó kiegészítés főleg erőnlét szempontjából. Annyi különbséget említett Barnabás, hogy az amatőr szokásokkal ellentétben most már jóval korábban tudja, hogy ki ellen fog ringbe lépni, így tudatosabban tud felkészülni az ellenfélre.

Hegyi Barnabás Nagyvárad 2018 – Fotó: Felix Promotion

Barnabás április 13-án, a nagyváradi nemzetközi bokszgálán debütált a profik között. Első mérkőzését könnyedén vette, már az első menetben kiütéssel legyőzte ellenfelét. Következő mérkőzésére május 11-én kerül sor Szentesen, egy helyi ökölvívó, Duka Krisztián ellenében (3-11; 0 KO). Barnabás felkészülése kapcsán elmondta, hogy elég volt számára ez az egy hónap a két mérkőzés között, már az első meccsére is felkészülten érkezett és azóta is folyamatosan zajlanak az edzések. Természetesen utánanézett következő ellenfelének, és egyértelműen ismét győzni szeretne. Barnabás kitartó munkával halad a céljai felé, reméljük, hogy még az idén Magyar bajnoki címért láthatjuk bokszolni.

Komment