Bivol könnyedén védte meg világbajnoki címét Pascal ellen

Fotó: Dmitry Bivol – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap éjszaka az Atlantic City-ben lévő Hard Rock Hotel & Casino-ban lépett szorítóba a WBA (rendes) félnehézsúlyú világbajnoka Dmitry Bivol (15-0; 11 KO) a korábbi világelső Jean Pascal (33-6-1; 20 KO) ellen. Pascal a meccs előtti nyilatkozataiban nagyon fogadkozott, hogy ismét világbajnok lesz, de ahogy az elmúlt hét évben, most sem sikerült címmérkőzésen nyernie. A sokkal rutinosabb, Bivol-hoz képest veteránnak számító Pascal 2009 és 2011 között volt a WBC félnehézsúlyú világbajnoka (2010-11-ben az IBO világbajnoka is), de a 2011-es Bernard Hopkins elleni vereség óta nem sikerült visszakapaszkodnia a csúcsra.

Ezúttal az orosz Bivol állította meg Pascal-t egyhangú pontozással (119-109, 117-111, 119-109), így nemcsak WBA övét, de veretlenségét is megőrizte. Végig Bivol irányította a mérkőzést, kétséget sem hagyva afelől, hogy ő a jobb. Pascal-nak ugyan volt egy-két jó pillanata, de ez nem sokra volt elég, látszott rajta, hogy már túl van a fénykorán. Pascal túl lassú volt ahhoz, hogy tisztán el tudja találni Bivol-t és ahhoz is, hogy elkerülje az orosz ütéseit.

Bivol úgy érzi, hogy készen áll a súlycsoportja legjobbjai ellen. Azt nyilatkozta, hogy neki mindegy ki ellen kell küzdenie, mondjanak egy nevet és ő kiáll ellene. Félnehézsúlyban jelenleg Artur Beterbiev az IBF, Eleider Alvarez a WBO, Adonis Stevenson pedig a WBC világbajnoka. De komolyan érdeklődik a nagyközépsúly iránt is, ha nem kap lehetőséget félnehézsúlyban, akkor lehet, hogy egy súlycsoporttal lentebb is kipróbálná magát.

Komment