Benavidez-t a golyó nem tudta megállítani, de Terence Crawford igen

Fotó: Terence Crawford – Jose Benavidez Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap éjszaka lépett szorítóba a WBO váltósúlyú világbajnoka (korábban kisváltósúlyban vitathatatlan bajnok) Terence Crawford (34-0; 25 KO), hogy első alkalommal védje meg övét, miután idén júniusban megszerezte azt. Ellenfele a szintén amerikai Jose Benavidez Jr. (27-1; 18 KO) volt.

A két bunyós feszült hangulatban vágott neki a mérkőzésnek, már hónapokkal ezelőtt összeszólalkoztak és az elmúlt napokban is többször balhéztak. A nyilvános edzésen is vitába keveredtek, majd a mérlegelésen szét is kellett szedni őket. Benavidez korábban azt nyilatkozta, ha egy golyó nem tudta megállítani (2016-ban meglőtték, ezért hosszabb kihagyásra kényszerült), akkor Crawford sem tudja. Ebben tévedett, Crawford a 12. menetben kiütötte Benavidez-t, aki ezzel elveszítette veretlenségét.

A mérkőzést Crawford szülővárosában, a Nebraska-i Omaha-ban tartották, ez még nagyobb lökést adott a címvédőnek, akit amúgy sem kell félteni, mert napjaink egyik legjobb ökölvívója. Crawford végig irányította a mérkőzést, majd a 12. menet végén padlóra is küldte Benavidez-t, de addig is mindhárom pontozónál ő volt a győztes (110-99; 107-102; 108-101). Crawford számára presztízskérdés volt, hogy hazai pályán kiüsse azt az ellenfelet, aki korábban többször sértegette. Az utolsó menet vége előtt 50 másodperccel egy jobb felütéssel padlóra küldte Benavidez-t, aki a számolást követően még folytatta, de nem volt ideje teljesen magához térni és Crawford következő támadását már nem tudta megállítani, a mérkőzésvezető állította le a mérkőzést. Így TKO-val védte meg világbajnoki övét Crawford, aki azt nyilatkozta, hogy mindenképp címegyesítést akar, a többi nagy szervezet világbajnokai közül szeretné a következő ellenfelét (Errol Spence Jr., Keith Thurman, Shawn Porter).

Komment