Augusztus 3-4. Magyar mérkőzések Olaszországban, az Egyesült Királyságban és Máltán

A hétvége folyamán számos európai országban lépnek szorítóba profi ökölvívóink. Pénteken és szombaton is lesz kiért szurkolnunk.

Elsőként Ajtai Józsefért (21-10; 13 KO) szurkolhatunk, aki Olaszországban, Mugnano-ban méreti meg magát. József ellenfele egy olasz ökölvívó lesz, Nicola Cipolletta (13-6-2; 3 KO). József és Nicola egy hat menetes nagyharmatsúlyú mérkőzésen lépnek szorítóba. Cipolletta már jól ismeri a magyar virtust, több alkalommal is bunyózott már magyar ellenféllel, egy alkalommal még Magyarországon is. Az olasz ökölvívó már majdnem egy éve lépett utoljára ringbe, ez mindenképpen kedvező lehet József számára.

Szombaton két helyszínen is szurkolhatunk hazai öklözőinknek. Görbics Gábor és Berna Dávid a Wales-i Cardiffban lép szorítóba. Mivel ezt a gálát a Sport1 élőben közvetíti este 21:00 órától, kis szerencsével még láthatjuk is a fiúkat élőben. Görbics Gábor (24-11; 14 KO) ellenfele az a Daniyar Yeleussinov (2-0; 1 KO) lesz, aki a 2016-os Riói olimpián aranyérmet szerzett és legutóbbi mérkőzésén szintén egy magyar ökölvívónk, Szabó Zoltán ellen lépett szorítóba. Zoli júniusban pontozásos vereséget szenvedett Yeleussinov-tól, de sikerült megnehezítenie az olimpiai bajnok dolgát. Bízunk benne, hogy a kazahnak most sem lesz könnyű dolga, sőt talán az első vereségét is begyűjti a profik között. Gábor és Yeleussinov egy nyolc menetes váltósúlyú mérkőzésen mérik össze tudásukat. Berna Dávid (16-4; 15 KO) ellenfele egy fiatal brit bunyós, Jordan Gill (20-0; 4 KO) lesz. Gill ezidáig veretlen, de közel sem rendelkezik olyan jó KO-aránnyal, mint Dávid, aki 16 győzelméből 15-öt kiütéssel nyert meg. Gill és Berna egy nyolc menetes pehelysúlyú mérkőzésen lép a ringbe.

Cardiff mellett egy festői szépségű kis földközi-tengeri szigetországban, Máltán is ringbe lépnek magyar ökölvívók szombaton. Szám szerint egy hölgy és három férfi bunyós. Rákóczi Renáta (1-0; 1 KO) a máltai Claire Ciantar (2-3; 0 KO) ellen küzdhet egy négy menetes pehelysúlyú mérkőzésen. Renáta még újoncnak számít, ez még csak a második mérkőzése lesz a profik között, idén áprilisban debütált TKO-s győzelemmel. Renátán kívül Vári Gergőnek, Csereklye Attilának és Szűcs Istvánnak is szurkolhatunk Máltán. Vári Gergő (21-21-1; 7 KO) ellenfele Christian Schembri (11-5; 5 KO) lesz egy nyolc menetes középsúlyú mérkőzésen. Csereklye Attila (9-14; 7 KO) egy hat menetes pehelysúlyú mérkőzésen méri össze tudását a szintén máltai Kerstin Brown-al (7-1; 1 KO). Az érdi Szűcs István (4-9-1;4 KO) egy nagyközépsúlyú mérkőzésen, Niclas Elfstedt (0-1; 0 KO) ellen bizonyíthat.

Komment