Augusztus 22. – Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság 2. nap

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A tegnapi napon négy magyar fiatalért szurkolhattunk a Duna Arénában. A női indulók között Vitál Dominika (48 kg) és Kondákor Emília (54 kg), a férfiak között pedig Ángyán József (56 kg) és Orbán Adrián (60 kg) képviselte a magyar színeket. A második nap sajnos nem volt olyan sikeres, mint az első, a négy magyar induló közül csak Orbán Adrián jutott tovább.

Vitál Dominika kazah ellenfelet kapott, Anel Kudajbergen személyében. Dominikát sajnos leléptették, de ennek ellenére a hölgyek szövetségi kapitánya, Kovács Mária büszke a fiatal magyar ökölvívó teljesítményére. “Szerintem Dominika még bírta volna, nem kellett volna leléptetni! Amit kértem a mérkőzés előtt, azt megcsinálta a ringben is, büszke vagyok rá. Ez volt Dominika első világversenye, biztos vagyok benne, hogy még lesz lehetősége szép eredményeket elérni.”

A másik hölgy indulónk sem jutott sajnos tovább. Kondákor Emília vereséget szenvedett a mongol Erdenedalai Michidmaa-tól.

A férfi indulók közül először Ángyán József lépett ringbe a marokkói Abbaz Abdessamad ellen. Sajnos Józsefnek sem sikerült túljutnia ellenfelén. József így értékelte utólag a mérkőzését: “Úgy érzem, mindent megtettem, ez most sajnos nem volt elég. Hiába voltam gyorsabb az ellenfelemnél lábon, olyan rettentően erőseket ütött, amire nem lehet felkészülni. Összességében nagyon élveztem a bunyót, nem mindennap bokszol az ember hazai közönség előtt egy világbajnokságon.”

A mai nap egyetlen győztes magyar mérkőzését a 60-kg-os mezőnyben induló Orbán Adriánnak köszönhetjük. Adrián ellenfele a kirgiz Kubanychbek Uulu Umar volt. “Nagyon nagy előnyt adott, hogy folyamatosan hallottam a közönség buzdítását, köszönöm nekik! Az ellenfelem nagyon erős volt, borzasztóan elfáradtam a 3 menet alatt. Holnapután bokszolok legközelebb, igyekszem akkor is nyerni” Adrián következő ellenfele az ukrán Taras Bondarchuk lesz.

A kevésbé sikeres tegnapi nap után sem lehet okunk panaszra. Az eddigi kilenc magyar indulóból négy már biztosan tovább jutott a legjobb tizenhat közé. A mai napon ismét négy magyar versenyzőnek szurkolhatunk. Lakotár Hanna (51kg), Hámori Luca (60 kg), Kóczián Dávid (75 kg) a délben kezdődő etapban lép szorítóba, Bernáth Attila (49 kg) pedig a délután 17 órakor kezdődő etapban.

Komment