Augusztus 23. Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság – 3. nap

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Az Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság harmadik napja után is van okunk örömre, csütörtökre is jutott egy győztes meccs. A tegnapi napon ismét négy magyar induló léphetett szorítóba a Duna Aréna befedett medencéi felett. Lakotár Hanna (51kg), Hámori Luca (60 kg), Kóczián Dávid (75 kg) a délben kezdődő etapban lépett szorítóba, Bernáth Attila (49 kg) pedig a délután 17 órakor kezdődő etapban.

Elsőként az 51 kg-os súlycsoportban induló Lakotár Hannának szurkolhattak a helyszínre kilátogatók. Hanna ellenfele az orosz Liubov Sharapova volt, akivel már egyszer megmérkőzött a magyar hölgy. Sajnos Hannának nem sikerült revánsot vennie a korábbi vereségért, végül az orosz hölgy kezét emelték magasba. Hanna így nyilatkozott a mérkőzés után: “Idén már bokszoltam az orosz lánnyal, szerettem volna visszavágni az akkori vereségért, de sajnos nem sikerült. Mentálisan nagyon fárasztó bunyó volt, ezért sem tudtam többet kihozni magamból. Köszönöm a szurkolóknak a biztatást!”

Hanna után szintén egy hölgynek szurkolhattunk, a 60 kg-os mezőnyben Hámori Luca képviselte a magyar színeket. Legnagyobb örömünkre végül Luca kezét emelték magasba amerikai ellenfelével szemben. Luca a győzelem után elmondta, hogy az edzőtáborban már fel tudta mérni Nicole Ocasio erősségeit és gyengéit, ezt kihasználva magabiztosan lépett a szorítóba, ami a bunyóján is látszott és végül egyhangú pontozással győzött.  Reméljük, hogy ez a magabiztosság a továbbiakban is megmarad és a dobogó tetejéig repíti el Hannát. A következő ellenfele az angol Caroline Sara Dubois lesz.

A két hölgy mellett két férfi indulónak is szurkolhattunk a tegnapi nap folyamán. Kóczián Dávid (75 kg) horvát ellenfelet kapott Gabrijel Velocic személyében. Dávid sajnos vereséggel zárta a mérkőzést. Balzsay Károly így értékelte utólag a mérkőzést: “Dávid jól mozgott a bemelegítés alatt, nem értem miért nem tudta ezt a dinamikát kivinni a kötelek közé. Dávid így is kiadott mindent magából, úgyhogy ilyen szempontból elégedett vagyok. A horvát srác nagyon erősen bokszol, nehéz ellene nyerni.”

Dávid mellett a leginkább éremesélyesnek tartott, idén Európa-bajnoki címig jutó Bernáth Attila (49 kg) is szorítóba lépett. Sajnos Attila számára sem úgy alakult a mérkőzés ahogy eltervezte, bár elmondása szerint úgy érezte, hogy jobb volt az orosz Dmitrii Batiai-nál. A pontozóknál 3:2 arányban az orosz nyert.

A tegnapi nap folyamán tehát a négy magyar indulóból egy hölgy jutott tovább. A pénteki napon ismét négy magyar bunyósnak szurkolhatunk. Orbán Adrián (60 kg) már a legjobb 16 között lép ismét szorítóba az ukrán Taras Bondarchuk ellen, Barbosu Tibor (69 kg) pedig indiai ellenfelet kapott. Danyi Dániel (64 kg) és Egervári Richárd (81 kg) pedig első alkalommal lép szorítóba a VB folyamán.

Komment