Freddie Roach is Tyson Fury sarkát erősíti majd Wilder ellen

Fotó: Freddie Roach – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury (27-0; 19 KO) már egy ideje az USA-ban készül a Deontay Wilder (40-0; 39 KO) elleni meccsre. Először a kaliforniai Big Bear-ben készült, nemrég pedig áttette székhelyét Hollywoodba, Freddie Roach edzőtermébe. Az elmúlt hetekben Roach is segítette Fury felkészülését és úgy tűnik, hogy a meccsen is ott lesz az angol bunyós sarkában. Roach hivatalosan cut man-ként lesz majd a sarokban, de óriási tapasztalata és szakértelme miatt minden bizonnyal hasznos tanácsokkal tudja majd segíteni Fury edzőjét, Ben Davison-t.

A felkérés kapcsán Roach-ot is megkérdezték, aki elmondta, hogy meglepte a felkérés, de nagyon szívesen segít. Elmondta, hogy nagyon tehetséges bunyósnak tartja Fury-t és képes lehet arra, hogy megverje Wilder-t. Nagyon jó fizikális állapotban van az angol és szerinte Fury-nak már kész terve van Wilder ellen. Roach tanácsai minden bizonnyal hasznosak lesznek.

Fury számára nagy tétje van a meccsnek, ahogy ő fogalmazott:

„ha veszítek Deontay Wilder ellen, elveszítek mindent, amiért eddig dolgoztam”.

A tét ugye Deontay Wilder WBC világbajnoki öve és a lehetőség, hogy megküzdhessen az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) világbajnok Anthony Joshua-val. Amennyiben veszít, erre nem sok esélye lesz a közeljövőben.

Komment