November 17. Arad: Kis Mátéért, Egedi Renátóért és Kispál Zoltánért is szoríthatunk

A Felix Promotion International idén már második alkalommal rendez profi ökölvívó gálát külföldön. A sikeres nagyváradi gála után ezúttal Aradon, ahol a román bunyósok mellett ismét lesznek magyar bunyósok is. A Felix Promotion színeiben három magyar ökölvívó is szorítóba lép szombaton, ráadásul Kis Máté címmérkőzésen.

Félnehézsúlyú magyar bajnokunk, Kis Máté (12-0-2; 9 KO) ezúttal egy súlycsoporttal lejjebb, nagyközépsúlyban méreti meg magát. Ellenfele pedig a finn Timo Laine (23-10; 7 KO) lesz, aki szintén félnehézsúlyban saját országa bajnoka. A tét pedig nem kisebb, mint a megüresedett WBO nagyközépsúlyú Interkontinentális bajnoki cím. Ezt a címet korábban ifj. Balzsay Károly is birtokolta és több alkalommal sikeresen meg is védte. Reméljük, hogy a mérkőzés végén ismét egy magyar bunyós derekára kerülhet majd ez az öv. Máté nagyon elszánt, régóta várt erre a lehetőségre és mindent meg fog tenni a győzelemért. Ez csak az első lépcsőfoka egy sikeres nemzetközi karriernek.

A korábbi nagyközépsúlyú WBO Ifjúsági bajnok Egedi „Ewing” Renátó (13-1-2; 6 KO) is szorítóba lép Aradon. Ő egy grúz ellenfelet kapott, Beka Murjikneli-t (5-5; 3 KO), akivel egy nyolc menetes középsúlyú mérkőzésen csapnak majd össze. Renátó májusban lépett utoljára szorítóba, akkor is egy grúz ellenféllel szemben és egyhangú pontozással meg is nyerte a mérkőzést. Eredetileg már szeptemberben ismét szorítóba lépett volna, de sérülés miatt azt a mérkőzést ki kellett hagynia, most azonban újult erővel vág neki és egyértelműen a győzelem a cél. Renátó úgy tervezi, hogy a következő év első felében már címmérkőzésen lép majd szorítóba, így mindenképp győzelemmel szeretné zárni ezt az évet.

A kecskeméti Kispál Zoltán (9-4; 7 KO) az októberi salgótarjáni gála után ismét ringbe lép és újfent egy bosnyák bunyós ellenében. Októberben TKO-val győzte le a bosnyák Ismet Zeric-et, reméljük a szintén bosnyák Branislav Malinovic (5-4-1; 1 KO) ellen is győzni tud, az sem baj, ha ezúttal pontozással. Bár Zoltán energikus bunyójában mindig benne van a kiütéses győzelem, ez a mérlegéből is jól látszik (9 győzelemből 7 kiütéses győzelem). Zoltán egy hat menetes nagyváltósúlyú mérkőzésen lép majd szorítóba.

A gála további mérkőzései:

  • Flavius Biea (15-1; 8 KO) – Yeison Gonzalez (12-1; 8 KO) – megüresedett IBA Interkontinentális váltósúlyú címmérkőzés
  • Alexandru Jur (17-2; 7 KO) – Giorgi Tevdorashvili (12-27-4; 6 KO) – cirkálósúlyú mérkőzés
  • Cezar Juratoni (9-0-1; 7 KO) – Mirnes Denadic (11-11-2; 5 KO) – cirkálósúlyú mérkőzés
  • Daniel Buciuc (5-0; 2 KO) – Jasmin Dananovic (13-11-1; 3 KO) – váltósúlyú mérkőzés
  • Eduard Gafencu (debütáló) – Szabó Titusz (5-66-1; 3 KO) – cirkálósúlyú mérkőzés

A gálát élőben közvetíti az M4 Sport csatorna szombat este 21:45-től!

Komment