A hétvégén újra ringbe lép Kell Brook, ha veszít visszavonul

Kell Brook
Fotó: Kell Brook – PuzzlePix Fotóügynökség

A nagyszerű angol bunyóst, korábbi váltósúlyú világbajnok Kell Brook-ot (38-2; 26 KO) már több, mint egy éve nem láthattuk a szorítóban. Brook karrierjét igencsak megtörte az egymást követő Gennady Golovkin és Errol Spence Jr. elleni vereség és a komoly szemsérülése is, amit műteni kellett. A Spence elleni vereség után nagyjából 10 hónappal lépett szorítóba, könnyedén verte is Siarhei Rabchanka-t, majd megint 9 hónapot kellett várni a következő meccséig, amit pontozással nyert meg. Ez volt 2018. decemberében azóta azonban nem volt meccse. Több pletyka is felmerült, hogy visszavonult, de ezt cáfolta. Azt mondta, hogy nagy csatára, komoly ellenfelekre vágyik és „fölöslegesen” nem lép szorítóba. Erre addig várt, hogy eltelt több, mint egy év, de nagy nevű ellenfelet csak nem sikerült neki szerezni. Állítólag tárgyaltak Terence Crawford-dal is, de nem lett belőle semmi. Egy Amir Khan elleni meccs pedig folyamatosan ott lóg a levegőben.

Brook saját bevallása szerint a hosszú kihagyás oka nemcsak az volt, hogy nem jött a várva várt nagy név, hanem kicsit a motivációját is elveszítette. Inkább töltötte az idejét bulizással, nyaralással, a családdal, mint az edzőteremben. Azok után, hogy világbajnok volt és olyan nagy nevekkel bunyózott, mint Golovkin, Spence vagy Porter nem hozta lázba, hogy hozzájuk képest ismeretlen nevek ellen lépjen ringbe. De most úgy érzi magára talált és van még keresnivalója, újra világbajnok akar lenni és egy Spence elleni visszavágót is szeretne.

Most szombaton azonban végre szorítóba lép otthon Sheffield-ben. Ellenfele a jó mérlegű amerikai Mark DeLuca (24-1; 13KO) lesz a nagyváltósúlyú WBO Interkontinentális bajnoki övért. Brook elmondta, hogy DeLuca egy jó mérlegű bunyós, akinek mindössze egy veresége, van de azt is megbosszulta. Fordított alapállású bunyós, akik ellen mindig nehezebb bunyózni. Nem lesz könnyű dolga, de készen áll fizikálisan és mentálisan is. Meg kell vernie, mert komolyabb tervei vannak a jövőre nézve. Ez egy sorsfordító meccs lehet, mert Brook azt mondja, ha kikap DeLuca-tól, akkor még a ringben bejelenti a visszavonulását.

Komment