A Felix Promotion bunyósa, Shefat Isufi a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címért küzdhet Billy Joe Saunders ellen

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a WBO nagyközépsúlyú ranglistavezető Shefat Isufi (27-3-2; 20 KO) az év első Felix Promotion gáláján, február 22-én lép legközelebb szorítóba. A terv azonban változott egy örömteli hírnek köszönhetően. Immáron hivatalos, hogy a WBO eddigi nagyközépsúlyú világbajnoka Gilberto Ramirez súlycsoportot vált és ezáltal a világbajnoki öv betöltetlenné válik. Így Isufi, akit egy ideje már a Felix Promotion képvisel lehetőséget kap, hogy megszerezze a világbajnoki címet. Ellenfele pedig nem más, mint a korábbi WBO középsúlyú világbajnok Billy Joe Saunders (27-0; 13 KO) lesz.

A világbajnoki címmérkőzés kapcsán Isufi promótere, Rácz Félix elmondta, hogy már hetek óta folytak a tárgyalások a Saunders elleni meccsről. A hétvégén sikerült pontot tenni az ügy végére, mindenben megállapodtak és már el is küldték a szerződést. A meccs április 13-án lesz a londoni Wembley-ben, emiatt nem lép szorítóba most pénteken a német bunyós. A budakalászi gálán nézőként azért itt lesz Isufi és a tervek szerint továbbra is Bertók Róberttel fog készülni.

Saunders tavaly ősszel veszítette el középsúlyú világbajnoki övét miután egy doppingteszten pozitív eredményt produkált emiatt nem védhette meg övét Demetrius Andrade-val szemben. A WBO pedig hat hónapra eltiltotta, az eltiltás időközben lejárt és a szervezet ranglistájára is visszakerült. Azóta egy mérkőzése volt félnehézsúlyban tavaly decemberben.  Saunders akkor könnyedén verte Charles Adamu-t, de nagyközépsúlyban nem mérette meg magát az utóbbi években. Az első komoly nagyközépsúlyú meccse Isufi ellen lesz, meglátjuk, hogy ez a súlycsoport mennyire fekszik majd a brit bunyósnak. Isufi már 2017 óta ebben a súlycsoportban bunyózik és mindegyik ellenfelét legyőzte. Korábban már megszerezte a WBO Interkontinentális övét és több alkalommal sikeresen meg is védte, most pedig a világbajnoki cím a cél.

Komment