Szellő Imre – Ryad Merhy meccs következhet?

Magyarország legmagasabban rangsorolt ökölvívója, Szellő Imre (22-0; 14 KO) egyre közelebb a világbajnoki címmérkőzéshez. Gyakorlatilag már „csak” egy eliminátori címmeccset kell megnyernie ahhoz, hogy valamelyik világszervezet cirkálósúlyú világbajnoki övéért küzdhessen.

A következő nagy lépés tehát az eliminátori meccs, amelyet lehet, hogy a belga Ryad Merhy (27-1; 22 KO) ellen vívhat. Egyelőre még nem született megegyezés, de a Szellő Imrét képviselő Felix Promotion már jó pár hete tárgyalásokat folytat Merhy menedzsmentjével. Rácz Félix elmondta, hogy közel a megegyezés és a belga bunyós is érdeklődik a meccs iránt. Mi sem mutatja jobban, hogy Ryad Merhy és menedzsere itt lesznek a február 22-i Felix Promotion gálán, hogy élőben nézhessék meg Szellőt.

Merhy lehet Imi eddigi legkeményebb ellenfele. A magyar bunyóst jelenleg mind a négy nagy szervezet a legjobb 15-be sorolja (WBO #2, IBF #5, WBC13, WBA #13), Merhy pedig két nagy szervezetnél (WBA #3, IBF #12) fér be ebbe a rangos felsorolásba. A fiatal belga bunyós jelenleg a WBA Nemzetközi bajnoka cirkálósúlyban, korábban pedig már a szervezet Interkontinentális övét is birtokolta. 28 profi meccséből eddig mindössze egy vereséget szenvedett a francia Arsen Goulamirian ellen a WBA interim bajnoki címért folytatott küzdelemben.

Szellő egyelőre még a pénteki ellenfelére, Denis Simcic-re koncentrál, de valószínű, hogy plusz motivációt jelent számára, hogy lehetséges ellenfele személyesen jön el, hogy megnézze.

Komment