Szexuális erőszakkal vádolják Oscar De La Hoya-t

Fotó: Oscar De La Hoya – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi kiváló ökölvívó, manapság pedig promóterként jeleskedő Oscar De La Hoya-t beperelte egy neve elhallgatását kérő nő szexuális erőszak miatt. Az eset nem a napokban történt, hanem még 2017. novemberében. A feljelentésben „Jane Doe” néven szereplő (tehát a saját nevét szándékosan titokban tartó) hölgy a bírósági iratokban úgy szerepel, mint egy okleveles szakápoló, aki beismeri, hogy korábban konszenzusos alapon volt szexuális viszonya De La Hoya-val. Azon az estén azonban akarata ellenére próbált meg közösülni vele, vagyis „kísérletezni” szeretett volna az egykori bokszoló, de a hölgy ezt visszautasította. De La Hoya mégis megtette és állítólag ezután még nevetett is a hölgyön.

„Jane Doe” állítása szerint, már alkoholos befolyásoltság alatt volt De La Hoya, amikor ő megérkezett és a konyhapulton “kokainnak tűnő” anyagot tartalmazó zacskót is látott. Szerinte az eset után fizikailag, de legfőképp lelkileg sérült, ezért perel közel két évvel később. Arról nincs hír, hogy az eset után tett-e rendőrségi feljelentést a hölgy. Azóta pszichológus és szexuálterapeuta foglalkozik vele és ügyvédje szerint poszttraumtikus stresszben és depresszióban szenved ezért kártérítést szeretne. Szexuális zaklatás, nemi erőszak, testi sértés és érzelmi szorongás szándékos okozása miatt perel a hölgy.

De La Hoya-nak korábban már meggyűlt a baja a drogokkal, ezt ő is elismerte. Ráadásul nemrégiben egy volt alkalmazottja is beperelte szintén érzelmi szorongás szándékos okozása miatt. David Gonzalez szerint De La Hoya egy alkalommal például éjszaka hívta fel, valószínűleg „erősen drogos befolyásoltság” alatt, hogy menjen és segítsen neki.

Komment