Wladimir Klitschko nem tartja kizártnak, hogy még visszatér a ringbe

Fotó: Wladimir Klitschko – PuzzlePix Fotóügynökség

A fiatalabbik Klitschko testvér, korábbi IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok a FOX Sports-nak adott interjút a napokban ahol elmondta, hogy lehet, hogy még láthatják a rajongók ismét a ringben. Klitschko azután vonult vissza, hogy tavaly áprilisban TKO-s vereséget szenvedett a jelenlegi világbajnok Anthony Joshua-tól, de az edzést azóta sem hagyta abba. Ő úgy fogalmazott, hogy az ökölvívás a szenvedélye és képtelen abbahagyni.

„Nem akarom abbahagyni, nem tudom abbahagyni. Ez a szenvedélyem, imádom!”

Nemrégiben közzétett videóin látszik, hogy a 42 éves egykori bunyós még mindig nagyon jó formában van, nem hagyta el magát azután, hogy visszavonult az aktív sporttól. A riporter kérdésére elmondta, hogy előfordulhat, hogy még visszatér a szorítóba. De csak akkor, ha valami történelmi jelentőségű mérkőzésen küzdhetne újból, mondjuk világbajnoki címért. Ha valami olyan meccsről lenne szó, ami különleges, ami hihetetlen akkor meggondolná a dolgot. Erre a momentumra vár. Szerinte még akár 45-46 évesen is megtörténhet, hogy ismét kesztyűt húz profi mérkőzésen. Példaként George Foreman-t hozta fel, aki még 48 évesen is aktív volt és ő tartja a rekordot, azzal, hogy 45 évesen lett az IBF és a WBA nehézsúlyú világbajnoka. Klitschko szerint, ha ezt a rekordot megdönthetné az például olyan történelmi tett lenne, amiért megérné visszatérni.

Vitali és Wladimir Klitschko évekig uralták a nehézsúlyt. Az idősebbik testvér Vitali 2004 és 2012 között volt a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Wladimir pedig 2000-ben szerezte első világbajnoki címét (WBO) és 2011-2015 között egyszerre volt az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) világbajnoka. Wladimir 21 éves profi karrierje alatt 69 profi mérkőzést vívott, ebből 64-et nyert meg és 53-at kiütéssel.

Komment