A WBO elrendelte a Demetrius Andrade – Billy Joe Saunders meccset

Fotó: Billy Joe Saunders – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi középsúlyú WBO világbajnok Billy Joe Saunders (27-0; 13 KO) lehetőséget kap, hogy visszaszerezze világbajnoki övét, azután, hogy tavaly októberben egy pozitív doppingteszt miatt nem védhette meg. Saunders egy önkéntes VADA teszten bukott meg egy orrspray használata miatta, amit egyes szervezetek tiltanak, más szervezetek viszont csak „verseny időszakban” nem engedélyezik a használatát. Saunders és menedzsmentje már akkor felháborodását fejezte ki és jogi lépéseket is tettek annak érdekében, hogy mielőbb megküzdhessen elvett övéért. A WBO akkor hat hónapra eltiltotta az általuk szankcionált mérkőzésektől és a szervezet ranglistájáról is lekerült Saunders neve. Demetrius Andrade (27-0;17 KO) pedig Walter Kautondokwa-val küzdhetett a megüresedett övért és meg is szerezte.

Andrade azóta egy alkalommal már megvédte az övét és a legfrissebb hírek szerint legközelebb már Saunders ellen kell megvédenie, mert a WBO megszüntette a korábbi világbajnok felfüggesztését és a ranglistára is ismét felkerült. A WBO bejelentette, hogy Saunders a WBO középsúlyú ranglistájának első helyére került vissza, tehát ő lett a kötelező kihívó és már a mérkőzést is elrendelte a szervezet. A WBO már levelet is küldött a két bunyós promóterének Eddie Hearn-nek és Frank Warren-nek, hogy január 22-től számítva 30 napjuk van megegyezni a mérkőzés feltételeiről, ha nem jutnak egyezségre, akkor versenytárgyalásra kerül sor.

Úgy tűnik, hogy mégis sor kerül az Andrade – Saunders meccsre, de ezúttal fordított felállásban. Saunders ezúttal kihívóként lép majd a ringbe, így vélhetően a meccsért kapott pénz jóval kevesebb lesz, mint amennyiről az első megállapodásukkor volt szó. A lényeg az, hogy visszaszerezheti WBO világbajnoki övét és utána akár egy címegyesítés is jöhet Canelo vagy Jacobs ellen, attól függ, ki nyer majd május 4-én.

Komment